SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MU JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Cara Mengobati Herpes Zoster

Cara Mengobati Herpes Zoster

De nature Herba — Apakah Anda tengah mencari cara mengobati herpes zoster? Herpes Zorter dikenal masyarakat melayu sebagai Kayap atau ular cacar (cacar air) adalah penyakit yang dicirikan oleh penampilan nodul kulit yang penuh dengan air di satu sisi badan dan berasa menyakitkan. Penyakit ini disebabkan oleh jangkitan virus Varicella Zoster, yang juga menyebabkan cacar air. Walaupun tidak berbahaya, kayap menyebabkan aduan sakit. Ubat antiviral Kayap akan diberikan untuk mempercepatkan penyembuhan dan mengurangkan risiko komplikasi.

Cara Mengobati Herpes Zoster

Cara Mengobati Herpes Zoster – Kayap – Cacar Air

Klik :

Petua Mujarab Orang Kampung Hilangkan Kayap
Pengobatan Herpes Genital Dengan Lidah Buaya

Gejala Kayap
Gejala utama sirap adalah penampilan nodul berisi air pada kulit, dengan ciri-ciri berikut:
• Radang dengan tompok-tompok merah atau gelembung air pada permukaan kulit
• Kulit seperti terbakar, panas, pedih, gatal-gatal dan berbisa.
• Tisu di sekeliling nodul menjadi bengkak.
• Bintil akan menjadi lepuh.
• Lepuh akan pecah dan menjadi lecet berkerak, kemudian hilang dengan perlahan.

Bintik-bintik atau jeragat terasa menyakitkan seperti pembakaran, kekakuan, dan kesemutan, yang menjadi lebih teruk apabila disentuh. Kesakitan ini sebenarnya muncul 2-3 hari sebelum nodul muncul, dan akan terus dirasakan walaupun selepas nodul hilang. Selain nodul dan kesakitan, gejala lain yang dirasakan oleh pesakit kayap adalah:
• Demam
• Sakit kepala
• Lemah
• Silau pada cahaya

Punca Dan Faktor Risiko Kayap
Kayap atau Shingles disebabkan oleh virus Varicella Zoster, yang merupakan virus yang juga menyebabkan cacar air. Penghidap kayap adalah mereka yang telah mendapat cacar air sebelum ini. Selepas seseorang pulih dari cacar air, virus Varicella Zoster menjadi tidak aktif, tetapi berterusan dalam saraf selama bertahun-tahun. Virus ini kemudian dapat mengaktifkan semula dan menyebabkan sirap atau cacar air.

Belum pasti apa yang menyebabkan virus Varicella Zoster diaktifkan semula, kerana tidak semua yang mempunyai cacar air akan mengalami kayap. Sesetengah keadaan yang dianggap meningkatkan risiko zamosis ialah: Lebih daripada 50 tahun. Adalah diketahui bahawa risiko mengalami tenunan akan meningkat dengan usia. Mempunyai sistem imun yang lemah, misalnya disebabkan oleh AIDS, pembedahan pemindahan pasca organ, menderita kanser, atau mengambil ubat kortikosteroid untuk masa yang lama. Bila Anda mengesyaki adanya jangkitan kayap segera cari tahu Cara Mengobati Herpes Zoster.

Obat Herba Semulajadi

Pilihan Ramai !!! Tamatkan Kayap

obat herpes zoster

obat herpes zoster

Set Herba De Nature
Adalah gabungan Habattussauda, ​​Sambilata, Zaitun dan bahan-bahan tambahan lain yang diproses melalui Kaedah Cold Pressure untuk menghasilkan produk Liquid Capsule yang mudah diserap dan bertindak balas dengan cepat memberi kesan maksimum kepada tubuh dalam membasmi virus, bakteria dan kulat.  Rawatan adalah kombinasi ubat oral untuk membunuh virus dari dalam, Manakala cream/ salap digunakan untuk membuang dan merawat kayap di luaran.

Mengapa Menjadi Pilihan Ramai?
♦ 97.45% pesakit menyatakan 2-4 kayap membaik selepas 15-20 minit sapu cream
♦ Herpes yang teruk dan bertompok hilang selepas 3-5 hari rawatan
♦ Jumlah pemulihan biasanya 2 minggu -1 bulan dengan keputusan ujian negatif
♦ Tiada kesan sampingan mual dan mengantuk
♦ Selamat untuk Wanita Hamil dan Lactating
♦ 100% herba.

Cara Mengobati Herpes Zoster

KOMPOSISI
Tiap kapsul mengandung exstrak yang setara dengan :
Orthosiphon stamineus folium 1250mg
Imperata cylindrica rhizoma 625mg
Andrographis paniculata folium 625mg
Lumbricus rubellus extract 500mg
Tinospora crispa 1000mg.

FARMAKOLOGI

 1. Cara Mengobati Herpes Zoster Dengan Tinospora Crispa ( Bratawali  )
  Tumbuhan Bratawali adalah tumbuhan ubatan yang boleh digunakan sebagai cara untuk merawat kayap secara semula jadi. Kandungan senyawa banyak manfaat dalam kesihatan, terutamanya dalam penyembuhan penyakit dalaman dan luaran. Kulitnya mengandungi bahan-bahan seperti alkaloid dan resin lembut kuning manakala akar mengandungi berberine dan columbine. Alkaloid berry berguna untuk membunuh bakteria dalam luka. Penyakit yang boleh dirawat menggunakan bratawali ialah artritis reumatik, sendi reumatik, demam, demam kuning, diabetes, malaria, diabetes dan penyakit luaran seperti herpes, kayap,kudis, dan sifilis, ketuat kelamin dan penyakit kelamin yang disebabkan oleh bekteria virus.
 2. Cara Mengobati Herpes Zoster Dengan Orthosiphon Stamineus Folium ( Bunga Misai Kucing )
  Mengubati masalah pundi kencing. Oleh kerana bunga misai kucing boleh membersihkan traktat dan membuat sistem berfungsi dengan lebih mudah, manfaat bunga ini sangat berkesan sebagai cara untuk merawat kayap semula jadi. Dalam memerangi jangkitan dalam pundi kencing dan juga untuk mengelakkan masalah pundi kencing berlaku pada masa akan datang. Manfaat lain untuk menghalang pertumbuhan bakteria adalah kerana kandungan beberapa sebatian seperti phenol dan asid caffenic. Oleh itu, ia boleh dengan mudah digunakan pada kulit untuk menyembuhkan luka dan gatal akibat kayap.
 3. Cara Mengobati Herpes Zoster Dengan Imperata cylindrica rhizoma ( Ilalang )
  Imperata mengandungi imparanene, asid sitrik, asid malik, glukosa, fernerol, saponin, esin, silidrin, alkali, dll. Kandungan ini dapat membantu mengekalkan tubuh yang sihat. Atas sebab ini, rumpai digunakan sebagai cara semula jadi untuk merawat herpes.
 4. Cara Mengobati Herpes Zoster Dengan Andrographis Paniculata Folium (Sambilata)
  Menurut sesetengah kesusasteraan, cara merawat kayap, sifilis, ulser, demam, gatal-gatal, penawar kepada racun serangga, kencing manis, tonik, pembersih darah, menggunakan daun pahit. Sambilata digunakan sebagai cara untuk merawat kayap secara semulajadi dan mencegah pembentukan keradangan, mengurangkan haba badan, ubat perut, kencing manis, dan racun. Sebatian kalium memberikan keberkesanan untuk mengurangkan tekanan darah.

DOS DAN CARA MENGGUNAKAN
• Gangjie, Ghosiah, Pipeca dan darah Bersih, diambil 3 kali sehari @ 1 kapsul
• Bagi mereka yang mempunyai sejarah gesrik, mesti diambil 1 jam selepas makan
• Kemudian gunakan Cream Djie yang nipis dan merata dan biarkan ia rendam
• Pastikan jari-jari bersih apabila menggunakan cream
• Lakukan secara teratur dan kerap sehingga kayap hilang sepenuhnya.

KESAN SAMPINGAN
Hasilnya diketahui bahawa dalam tubuh, ekstrak herba berfungsi untuk memicu peningkatan pengeluaran air kencing yang membuat anda kencing lebih kerap. Secara tidak langsung, pembuangan air kencing dapat membantu menghilangkan bakteria yang memasuki pundi kencing. Ini juga membantu mengurangkan kemungkinan bakteria dapat melekat pada sel-sel di dinding saluran kencing, yang boleh menyebabkan jangkitan.

Kami Menyarankan Perubatan Herbal
Selesai Untuk 2 Minggu Sehingga 1 Bulan Untuk Dapatkan Keputusan Maksimum.

Pencegahan Kayap
Cara Mengobati Herpes Zoster juga boleh dengan vaksinasi. Vaksinasi adalah Cara Mengobati Herpes Zoster yang disyorkan untuk orang lebih daripada 50 tahun. Vaksin juga boleh diberikan kepada orang-orang yang telah menyembuhkan, untuk mengelakkan berulangnya. Walaupun ia tidak dapat sepenuhnya mengelakkan kayap, vaksin dapat sekurang-kurangnya mengurangkan keterukan gejala penyakit dan mempercepatkan masa penyembuhan. Berikut adalah perkara-perkara yang boleh dilakukan supaya anda tidak menghantar virus kepada orang lain:

 1. Menutup luka lepuh agar cecair di dalam lepuh tidak mencemarkan objek yang boleh menjadi perantara untuk penghantaran.
 2. Jangan mencalar lepuh.
 3. Elakan hubungan langsung dengan wanita hamil yang tidak pernah mempunyai cacar air, bayi dengan berat badan rendah atau bayi prematur, dan orang yang mempunyai imuniti yang lemah.
 4. Cuci tangan anda dengan kerap.

Komplikasi Kayap

 1. Neuralgia postherpetic. Kesakitan yang berlangsung selama berbulan-bulan atau beberapa tahun selepas nodul telah sembuh. Komplikasi ini dialami oleh pesakit yang berumur lebih dari 60 tahun.
 2. Kebutaan. Sekiranya terdapat di sekeliling mata, sirap boleh menyebabkan keradangan mata dan mengembangkan kebutaan.
 3. Otot yang lemah. Keradangan otot saraf dapat mengurangkan kekuatan otot.
 4. Jangkitan bakteria. Keadaan ini boleh berlaku jika bakteria memasuki luka yang telah pecah.

Seperti yang dijelaskan sebelum ini, kayap adalah kesinambungan penyakit cacar air, jadi tidak boleh dihantar. Walau bagaimanapun, pesakit boleh menjadi sumber penyebaran virus Varicella Zoster yang boleh menyebabkan orang lain mendapat cacar air. Demikian entry dari kami seputar cara mengobati herpes zoster, semoga berfaedah. Salam Sehat De Nature.

Bagikan informasi tentang Cara Mengobati Herpes Zoster kepada teman atau kerabat Anda.

Cara Mengobati Herpes Zoster | PAKAR HERBAL

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR