SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MU JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Herba Penawar Kanser Limfoma Tahap 4 Yang Hartanahnya Tersembunyi

Herba Penawar Kanser Limfoma Tahap 4 Yang Hartanahnya Tersembunyi

Tahukah Anda bahwa pada tahap 4 kanser limfoma telah merebak melalui sistem limfa ke dalam pelbagai organ seperti paru-paru, hati, otak,usus dan tulang ?? Kanser limfoma juga dikenali sebagai kanser darah adalah penyakit yang menyerang sistem imun,  Ini menyebabkan kelenjar limfa membengkak dan sakit.  Sistem limfa dalam badan manusia terdiri daripada sel-sel limfosit yang melalui jaringan saluran limfa ke seluruh badan dan juga kelenjar limfa. Bendalir limfa akan membawa virus dan bakteria yang masuk kedalam badan dan seterusnya akan di tapis di kelenjar limfa sebagai cara badan manusia bertindakbalas terhadap jangkitan kuman. Mari cari tahu lebih banyak mengenai penawar kanser limfoma tahap 4 berikut ini :

4 TAHAPAN KANSER LIMFOMA

4 TAHAPAN KANSER LIMFOMA

Terdapat Anggota Keluarga Yang Sama Menderita Kanser?

Wanita Wajib Baca : Kanser Pembunuh Utama Golongan Hawa

Limfoma terbahagi kepada 2 kategori umum, yaitu Hodgkin dan Non Hodgkin.
Kedua-dua jenis menunjukkan simptom penyakit yang serupa, dan pembengkakan boleh berlaku di mana– mana kelenjar limfa. Perbezaan diagnosis adalah penting, kerana jenis rawatan dan prognosis penyakit adalah berlainan. Ini dilakukan dengan penelitian dan ujian –ujian tertentu kepada sel- sel kanser dan diagnosis penyakit boleh memakan masa yang lama, kerana sesetengah jenis kanser limfoma adalah sukar dikenal pasti dan memerlukan kepakaran dalam bidang patologi, molekular dan genetik.

Tanda-tanda penyakit kanser limfoma adalah seperti berikut :

 1. Demam berpanjangan
 2. Hilang selera makan
 3. Penurunan berat badan yang mendadak
 4. Pembengkakan kelenjar limfa yang tidak sakit, atau bengkak pada hati dan limpa.
 5. Rasa keletihan dan tidak bertenaga kerana kekurangan darah dan selera makan
 6. Ruam kulit dan kegatalan boleh berlaku dalam 25 % kes , selalunya di bahagian kaki
 7. Tanda-tanda lain yang berkaitan dengan pembengkakan kelenjar limfa di bahagian tertentu
 8. kanser limfoma tahap 4 batuk dan sesak nafas (paru-paru), berak berdarah (usus), pening dan sawan (otak) atau kelumpuhan (sistem saraf).

Penawar Kanser Limfoma Tahap 4 – Kaedah Pembedahan
Kanser limfoma Hodgkin adalah penyakit maut di dunia kerana ia menyerang sistem limfa limfa. Kanser ini sering diketahui apabila ia telah memasuki tahap yang lebih parah. Dalam kebanyakan kes, hampir semua pesakit kanser ditemui pada tahap lanjut, jadi kadar penyembuhan dan harapan hidup pesakit kanser tidak seperti yang diharapkan. Pakar perubatan dalaman yang juga pakar perunding hematologi ahli onkologi Andhika Rachman berkata kanser limfoma tidak boleh dikendalikan. Beliau berkata, kaedah ini tidak akan menjadikan pesakit kanser limfoma sembuh sepenuhnya. Pembedahan tidak menyelesaikan masalah dan kosnya sangat besar.

Kata Andhika, sekiranya tujuan pembedahan adalah untuk membuang semua sel kanser. Tidak boleh, kanser limfoma tidak akan hilang dengan pembedahan. Dalam tempoh 1-2 minggu selepas penyingkiran sel-sel kanser akan tumbuh semula. Jika anda ingin melakukan pembedahan, Anda mesti mempertimbangkan tahapan kanser dan kesakitan terlebih dahulu, lebih banyak manfaat atau kekurangan. Langkah-langkah operasi, hanya boleh diambil apabila ia menghalang proses metabolisme tubuh. Sebagai contoh, apabila sel-sel kanser menyerang usus dan menyumbat usus. Menyebabkan penghidap tidak boleh membuang air besar. Itu hanya boleh dikendalikan. Sekiranya anda mengeluarkan sel-sel kanser untuk menyelamatkan, ia dibenarkan. Tetapi Tidak, jika ia membersihkan kanser.

Penawar Kanser Limfoma Tahap 4 – Kemoterapi
Rawatan terbaik untuk pesakit kanser limfoma adalah menjalani kemoterapi. Kemoterapi adalah terapi ubat yang diberikan secara lisan atau suntikan untuk membunuh sel kanser. Selain kemoterapi, terapi radiasi juga boleh diberikan kepada pesakit kanser limfoma. Terapi radiasi sering juga dirujuk sebagai radioterapi. Terapi ini menggunakan mesin tenaga tinggi seperti sinar-X untuk membunuh sel kanser dan meminimumkan tumor. Kanser limfoma hanya sensitif terhadap kemoterapi dan radiasi, bukan pembedahan.

Penawar Kanser Limfoma Tahap 4 – Terapi Sasaran 
Institut Kanser Kebangsaan, New York berkata pesakit kanser lymphoma boleh menjalani terapi sasaran dan pemindahan sel stem. Terapi sasaran sering juga dikenali sebagai agen biologi. Terapi ini disyorkan untuk pesakit yang mempunyai kanser limfoma Non-Hodgkin dengan membantu sistem imun untuk melawan sel-sel kanser. Antibodi monoklonal yang digunakan dalam terapi ini adalah dalam bentuk protein yang diciptakan untuk mengikat sel-sel kanser limfa yang diberikan melalui saluran darah.

Penawar Kanser Limfoma Tahap 4 – Pemindahan Sel Stem
Terdapat juga penawar kanser limfoma tahap 4 dengan pemindahan sel stem. Kaedah ini adalah satu prosedur yang menggunakan kemoterapi atau radiasi dos yang tinggi dengan tujuan membunuh sel kanser nodus limfa yang tidak boleh dimusnahkan dengan dos standard. Kemudian, sel stem yang sihat dari pesakit atau dari sel induk orang lain disuntik ke dalam badan dan sel-sel akan membentuk darah baru yang sihat.

Penawar Barah Limfoma – Terapi Herba 

Adakah Anda Biasa Dengan Pokok Sirsak Dan Keladi Tikus

Penawar Kanser Limfoma Tahap 4

Penawar Kanser Limfoma Tahap 4

Sepanjang masa ini masyarakat semakin terbuai dengan moto kanser limfoma hanya boleh dirawat dengan kemoterapi dan pembedahan. Namun, Kos mahal dan rawatan dengan berbagai kesan sampingan membuat orang malas untuk melakukannya. Adakah ini yang Anda rasa? Mari kita ubah perspektif anda.

Herba keladi tikus dan daun sirsak berdasarkan keputusan beberapa kajian, boleh membunuh sel-sel kanser limfoma yang kekuatannya 10.000 kali lebih berkesan daripada terapi kemoterapi. Keberkesanan keladi tikus dan daun sirsak memberikan kesan anti-tumor dan anti kanser yang kuat, dan terbukti secara perubatan untuk menyembuhkan semua jenis kanser. Sebagai tambahan untuk mengubati kanser, keduanya juga berfungsi sebagai anti-bakteria, anti-kulat dan berkesan terhadap pelbagai jenis parasit, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, dan menormalkan sistem saraf yang kurang baik.

Farmakogi Pokok Keladi Tikus –  Penawar Kanser Limfoma Tahap 4

 1. Prof. Dr. Chris KH Teo, pemilik Yayasan Penjagaan Kanser di Pulau Pinang, Malaysia. Dipetik di laman web Deherba dan telah mengkaji faedah ubat keladi tikus sejak tahun 1995. Pokok Keladi tikus adalah salah satu tumbuhan dari Malaysia yang digunakan sebagai ubat herba untuk rawatan kanser yang biasa.
 2. Di Indonesia, keladi tikus diiktiraf sebagai rawatan alternatif untuk kanser limfoma dan telah dijual dalam bentuk kapsul.Awal mula tanaman ini merawat kanser kerana kebimbangan mengenai rawatan kimia aktif atau kemoterapi yang boleh merosakkan tisu badan. Rawatan herbal keladi tikus cukup efektif dalam membunuh sel kanker dan memiliki antioksidan. Kesan sampingan yang berlaku dengan herba tidak terlalu hebat. Herba membantu mencegah penyebaran sel-sel kanser dan tidak memberi kesan toksik kepada mereka yang terjejas.
 3. Penyelidikan mengenai tanaman keladi tikus tersebut telah terbukti secara meluas dan diyakini berkesan dalam mengubati kanser limfoma daripada kemoterapi. Typhonium Flagelliforme boleh menghalang percambahan sel-sel kanser MCF-7 pada kepekatan 89.15 μg / nl (IC 90) (Harfia, 2006). Harfia M., 2006, Uji Aktivitas Ekstrak Etanol 50% Typhonium flagelliforme (Lood) Bl) terhadap Sel Kanker Payudara (MCF-7 Cell line) secara In-Vitro, Puslitbang Biomedis dan Farmasi, Badan Litbang Kesehatan.

Farmakogi Buah Sirsak –  Penawar Kanser Limfoma Tahap 4

 1. Buah Sirsak, Pembunuh Kanser yang Hartanahnya Tersembunyi
  Adakah Institut Sains Kesihatan di Amerika yang membuka tabir gelap ini. Sirsak pokok ajaib yang tumbuh di hutan Amazon akan mengubah cara anda berfikir, doktor anda, bahkan dunia, mengenai proses penyembuhan kanser dan harapan penyembuhan yang luar biasa. Sejak 1976, sirsak telah terbukti menjadi pembunuh sel kanser yang luar biasa dalam percubaan yang dijalankan oleh 20 Laboratorium Independence yang berbeza. Hasil ujian daripada ekstrak intipati buah ini berkesan memilih sasaran dan membunuh sel-sel yang tidak baik dari 12 jenis kanser, termasuk barah limfoma,kolon,serviks, payudara, etc
 2. The Journal of Natural Products menyatakan, sebuah kajian yang dijalankan oleh Universiti Katolik di Korea Selatan, menyebut satu daripada unsur kimia yang terkandung dalam sirsak, yang mampu memilih, membezakan dan membunuh sel kanser kolon dengan 10,000 kali lebih kuat daripada terapi adriamicin dan kemoterapi.
 3. Health Science Institute memulakan penyelidikan untuk membuktikan keajaiban Sirsak. Hasilnya irsak memang terbukti menjadi pokok pembunuh sel kanser yang berkesan!
 4. Study di Purdue University telah membuktikan, daun sirsak boleh membunuh sel-sel kanser dengan berkesan, terutama sel kanser: prostat, pankreas, dan paru-paru. Sirsak terbukti secara saintifik sebagai mesin pembunuh sel kanser!
 5. Study Catholic University ini adalah sirsak boleh memilih dan membunuh hanya sel-sel kanser yang buruk, manakala sel yang sihat tidak terganggu.

Mengapa Herba?
Perubatan herba mempunyai reputasi yang sangat baik pada peringkat awal. Ini dibuktikan dengan beribu-ribu tahun tradisi lisan dan rekod bertulis tentang naturopati. Sejak zaman dahulu lagi, orang telah mengetahui dan menggunakan kesan pelbagai tumbuhan dalam penggunaannya terhadap penyakit. Kesan tumbuhan telah diketahui oleh manusia selama beratus-ratus tahun, bahkan beberapa untuk beribu-ribu tahun. Asal perubatan herba mungkin terletak pada pengambilan herba sebagai makanan, di mana orang kemudian memberi perhatian kepada kesan tertentu dan menyampaikannya dari satu generasi ke generasi.

Referensi
Mohan, S., Bustamam, A., Ibrahim, S., Al-Zubairi, A., Aspollah, M., Abdullah, R. & Elhassan, M.M. 2011. In vitro ultramorphological assessment of apoptosis on CEMss induced by linoleic acid-rich fraction from Typhonium flagelliforme tuber. Evidence-based Compelementary and Alternative Medicine 2011: 421894. https://indocropcircles.wordpress.com/2014/05/21/sirsak-pembunuh-kanker/. Semoga entry kami mengenai Penawar Kanser Limfoma Tahap 4 dapat memberikan faedah.  Salam Sehat De Nature.

Bagikan informasi tentang Herba Penawar Kanser Limfoma Tahap 4 Yang Hartanahnya Tersembunyi kepada teman atau kerabat Anda.

Herba Penawar Kanser Limfoma Tahap 4 Yang Hartanahnya Tersembunyi | PAKAR HERBAL

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR