SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MU JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Rawatan Herba Pastikan Kanser Ovari Tahap 4 Pulih Sepenuhnya

Rawatan Herba Pastikan Kanser Ovari Tahap 4 Pulih Sepenuhnya

Nora 42 Tahun, didiagnos menghidap kanser ovari tahap 4 pada 2019. Saudara Nora mengatakan saya mengalami gejala perut kembung yang melampau setiap kali datang haid. Sampai satu tahap, saya sakit yang keterlaluan di bahagian perut. Keadaan perut seperti wanita hamil dan mengeras dan selalu mengalami perut kembung yang melampau.

Nora Segera Mendapatkan Pemeriksaan Doktor
Selepas melakukan imbasan, doktor mengesahkan terdapat tumor sebesar 12 sentimeter. Pada masa sama, doktor turut melakukan biopsi untuk memastikan penyakit yang dialami dan mengesahkan Nora menghidap kanser ovari tahap 4. Keadaan yang dialami itu terlalu bahaya bagi dirinya untuk menunggu lama kerana bimbang tumor di dalam ovari akan pecah dan menyebabkan kematian. Doktor menasihatkannya untuk melakukan pembedahan guna membuang tumor dengan segera. Kos yang perlu ditanggung agak mahal iaitu kira-kira RM 25.000. Bukan hanya tumor, doktor perlu membuang keseluruhan ovari kerana ia sudah rosak disebabkan masalah sista dan sel kanser yang merebak.

Cara Merawat Kanser Ovari

Cara Merawat Kanser Ovari

Dari Kes Di Atas Adakah Anda Masih Memandang Enteng Terhadap Kanser Ovari?
Kos Pembedahan Mencecah Rm 25.000 Dan Nyawa Anda Di Pertaruhkan

Kanser ovari kini menjadi antara penyakit yang paling digeruni golongan wanita selain kanser payudara kerana boleh mengundang maut. Bagi pesakit , tiada apa yang boleh dilakukan selain terus menjalani rawatan untuk berjuang meneruskan kehidupan. Kanser ovari adalah penyakit yang timbul daripada ovari, iaini sepasang organ yang menghasilkan benih dan hormon wanita dan melibatkan sel badan. Sel kanser ini mengganda dan membesar di tempat yang baru dan boleh merebak dari ovari ke rahim, abdomen dan juga peparu. Ini dikenali sebagai metastasis.Ia biasanya berlaku di kalangan wanita berusia 40-an ke atas dan memuncak di kalangan umur 55 ke 60 tahun tetapi ia juga boleh berlaku di kalangan wanita remajakurang dan pada 20 tahun.

Satu Tanda Kanser Ovari Yang 99% Wanita Tak Sedar, Hinggalah Semuanya Sudah Terlambat!
Simptom kanser ovari yang sering dirasai wanita ialah :

 1. Perasaaan sentiasa kembung, terutamanya pada sekitar perut dan ari-ari.
 2. Perut membengkak dan dirasakan terdapat ketulan yang luar biasa.
 3. Ketidakselesaan di dalam perut atau di kawasan pelvis.
 4. Mudah merasa kenyang dengan cepat apabila makan.
 5. Kencing lebih kerap daripada biasa
 6. Perubahan dalam kitaran haid
 7. Bahagian abdomen membengkak
 8. Baju tidak muat tiba-tiba
 9. Kaki membengkak
 10. Sesak nafas dan cepat penat

Faktor Risiko
Risiko kanser ovari terbahagi kepada dua faktor utama: pelepasan telur dalam kitaran haid dan sejarah keluarga. Kajian menunjukkan semakin kerap seseorang wanita itu mengalami kitaran haid, semakin tinggi risiko beliau akan terdedah kepada kanser ovari. Permulaan haid pada usia muda dan tidak pernah hamil juga memainkan peranan dalam meningkatkan lagi risiko terkenanya jangkitan serangan.

Genetik
Kira-kira 15% daripada kes kanser ovari adalah di sebabkan oleh faktor keturunan, oleh sebab itu terdapat satu garis panduan yang mencadangkan wanita yang mempunyai kanser ovari menjalani ujian bagi perubahan gen BRCA1 dan BRCA2, hal ini juga turut disarankan kepada mereka yang mempunyai sejarah ahli keluarga yang mengidap permasalahan kanser ovari, keseluruhan daripada proses ini akan dipantau sepenuhnya.

Anda Tidak Keseorangan
Unsur-unsur utama untuk menang perjuangan melawan kanser ovari tahap 4 ialah Masa, Kasih Sayang dan Ilmu. Setiap pesakit kanser ovari tahap 4 memerlukan Masa untuk menerima dan menyesuaikan diri, Kasih Sayang untuk menguatkan semangat dan Ilmu untuk memahami.

Journal Perubatan Kanser Ovari Tahap 4

Kawan, jiran, rakan sekerja, bahkan orang tersayang sesiapa sahaja dalam hidup anda boleh terjejas oleh penyakit ini. Satu dalam tiga kematian di Singapura dan Malaysia adalah disebabkan oleh kanser. Statistik ini mungkin akan melemahkan semangat anda. Walau bagaimanapun, diagnosis kanser ovari tahap 4 tidak semestinya petanda nasib malang dan suram. Dengan pengesanan dan campur tangan awal, satu pertiga daripada kanser ovari tahap 4 boleh
dirawat dengan berkesan. Kemajuan dalam rawatan perubatan juga telah meningkatkan peluang pesakit hidup lebih lama setelah mendapat kanser ovari tahap 4.

Rawatan Herba Pastikan Kanser Ovari Tahap 4 Pulih Sepenuhnya

Rawatan Herba Pastikan Kanser Ovari Tahap 4 Pulih Sepenuhnya

Herba Tradisional Bertujuan  Menekan Pendaraban Sel -Sel Kanser Di Dalam Badan
Dalam terapi herba bahan aktif semula jadi dari tanaman sirsak dan keladi tikus selalu digabungkan. Diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Ini memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan kanser daripada merebak kekawasan lain, mematikan sel kanser dan seterusnya membuang kanser sehingga pulih sepenuhnya tanpa kaedah pembedahan.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan rawatan tradisional untuk kanser payudara. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.

Farmakologi Typhogell Dan Ziirzak De Nature

Ziirzak Berbahan Daun Sirsak Belanda
Daun sirsak sebagai herba penawar kanser ovari tahap 4, kini memainkan peranan utama, terutamanya dari segi keletihan, kecemasan dalaman atau masalah peredaran darah. Bagi ramai orang, tumbuhan ini juga dikenali sebagai herba anti-penuaan, yang juga memberi nama herba keabadian.

 1. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa daun sirsak mengandungi bahan-bahan yang termasuk dalam benyzlglucosinates yang terutamanya boleh membangunkan kesan perlindungan terhadap kanser payudara, darah, kanser ovari tahap 4, kanser paru-paru dan beberapa jenis leukemia.
 2. Dalam perubatan Cina, ramuan herba dari daun sirsak telah digunakan untuk masa yang lama untuk memperbaiki sistem imun dan ubat cara merawat kanser ovari tahap 4.
 3. Daun sirsak telah berjaya menyumbang untuk menguatkan tindak balas imun dalam beberapa ujian makmal. Telah dijumpai bahawa jumlah sel darah putih meningkat dengan menggunakan ekstrak daun sirsak.
 4. Bahagian sel unit limfosit boleh dipercepatkan, yang bermaksud bahawa daun sirsak boleh digunakan sebagai terapi pesakit untuk kemoterapi atau terapi radiasi.
 5. Dalam kebanyakan kes, sistem imun diserang oleh terapi kanser standard, yang bermaksud bahawa organisma hanya mempunyai beberapa pertahanan yang tersedia. Dengan menggunakan daun sirsak organisma boleh membina semula sistem imun dengan lebih cepat.
 6. Di Asia, daun sirsak sudah puluhan tahun dipakai sebagai cara merawat kanser ovari tahap 4. Kelimpahan saponin yang terkandung di dalam tumbuh-tumbuhan meningkatkan aktiviti dan pengeluaran sel T-penolong tertentu, yang boleh meningkatkan pertahanan terhadap sel-sel malignan.

Typhogell Berbahan Tumbuhan Keladi Tikus
Pokok Keladi atau Typhonium flagelliforme menjadi fenomenal kerana beberapa penyelidikan menyatakan bahawa Rodent Tuber boleh dipakai sebagai cara merawat kanser ovari tahap 4

 1. Ekstrak Keladi diketahui mengandungi flavonoid, terpenoid, tanin, dan sterol yang merupakan antioksidan, antikanker, dan sifat anti-radang. Kajian-kajian lain yang menyebutkan bahawa ekstrak taro boleh digunakan sebagai cara merawat kanser dengan menghambat pertumbuhan sel-sel kanser
 2. Ekstrak Keladi dapat menghalang pembentukan sel-sel kanser baru dan pembentukan laluan bekalan darah baru untuk sel-sel kanser. Asid Ursolik dan asid carnosol yang terkandung dalam tumbuh-tumbuhan ubat pemercik memainkan peranan utama sebagai cara merawat kanser
 3. Dalam ujian makmal didapati, antara lain, ekstrak Keladi hampir dapat menghalang metastasis sel kanser hitam di kawasan hati. Satu sebab untuk kesan ini adalah bahawa bahan itu menghalang atau sekurang-kurangnya menghalang pembentukan saluran darah baru. Sekiranya sel-sel tumor kurang darah, mereka boleh mati kelaparan dan mati.
 4. Keladi juga boleh membantu memerangi pelbagai jenis kanser darah leukemia dan kanser payudara. Beberapa kajian boleh membuktikan dalam ujian makmal bahawa ekstrak Keladi boleh menyebabkan kematian sel dalam sel-sel tumor bagi limfatik dan dalam sel degenerasi dalam leukemia akut myeolotik akut.
 5. Keladi dapat menghalang kesan yang dipanggil metalloproteases dalam ujian makmal. Metalloproteases adalah enzim yang melakukan fungsi penting dalam pembangunan tisu atau penyembuhan luka pada orang yang sihat. Walau bagaimanapun, pada orang yang mempunyai kanser, mereka juga memainkan peranan dalam pembentukan metastasis, kerana mereka mungkin bertanggungjawab untuk memusnahkan lapisan tisu sel-sel kanser yang akan tumbuh.
 6. Ekstrak Keladi menyebabkan kematian sel kanser (apoptosis) dalam ujian makmal. Apoptosis adalah mungkin kerana ekstrak mengaktifkan apa yang dipanggil protein Bcl-2, yang memainkan peranan utama dalam kematian sel diprogramkan dari sel.
 7. Ekstrak Keladi dalam kombinasi dengan daun sirsak belanda boleh memicu kematian sel diprogramkan dari sel-sel leukemia monoblastik. Sel-sel degenerasi ini diperhatikan dalam bentuk khas leukemia myelotik akut. Dalam ujian makmal, aktiviti yang dipanggil kompleks protein AP-1 tidak dapat dihalang.

BACAAN YANG DI SYORKAN : BIOTEKNOLOGI KELADI TIKUS UNTUK KANSER

Diakui Prof Dr. Christoper Teo Khen, Pensyarah Fakulti Sains Kajihayat, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang Penggunaan herba daun sirsak belanda dan keladi tikus di Malaysia, bermula dari tahun 2008 sehingga kini menunjukkan kadar penggunaan yang semakin meluas. Hal ini disebabkan oleh keberkesanannya didalam cara merawat kanser ovari tahap 4, ada di antara mereka yang sudah bertahun menderita kanser menunjukkan perubahan yang sangat ketara selepas menggunakan herba ini. Selain daripada mempunyai kemampuan dalam penyembuhan kanser, ianya juga dapat mengurangkan kesakitan yang dialami oleh pesakit sekaligus menjadikan ianya antara pilihan utama bagi mereka yang inginkan akses rawatan tanpa kesan sampingan.

Bagikan informasi tentang Rawatan Herba Pastikan Kanser Ovari Tahap 4 Pulih Sepenuhnya kepada teman atau kerabat Anda.

Rawatan Herba Pastikan Kanser Ovari Tahap 4 Pulih Sepenuhnya | PAKAR HERBAL

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR