SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MU JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Kanser Payudara

Kanser Payudara

Maklumat Untuk Pesakit Kanser Payudara, Saudara Dan Pihak Yang Berminat.
Hakikatnya Sekitar 6000 wanita dan 50 pria menderita kanser payudara setiap tahun. Ini menjadikan kanser payudara merupakan jenis kanser yang paling umum pada wanita. Kanser payudara menyumbang hampir sepertiga dari semua diagnosis kanser pada wanita. Meskipun risiko kanser payudara meningkat secara signifikan setelah usia 50 tahun, penyakit ini juga mempengaruhi wanita yang lebih muda 20% dari semua pasien berusia di bawah 50 tahun pada saat diagnosis.

Rawatan Herba Untuk Kanser Payudara

Kanser Payudara

Faktor Risiko Kanser Payudara

 1. Wanita yang suka bangun awal mempunyai risiko kanser payudara yang lebih rendah berbanding burung hantu malam! Ini telah ditunjukkan oleh kajian saintifik oleh University of Bristol. Tidur mungkin merupakan faktor risiko penting untuk kanser payudara, tetapi ia tidak sebesar faktor risiko yang diketahui. Kita tahu bahawa tidur umumnya penting untuk kesihatan.
 2. Umur : wanita yang lebih tua menjadi lebih kerap terkena kanser payudara berbanding wanita muda
 3. Beban keluarga: Jika satu atau lebih saudara derajat pertama ibu, kakak, anak perempuan sakit kanser payudara, boleh berisiko kenaikan penyakit pada Anda.
 4. Pelupusan keturunan kanser payudara: Di sesetengah wanita pengubahsuaian genetik, misalnya yang disebut mutasi BRCA, dapat dikesan
 5. Kesan hormon: misalnya haid pertama sebelum hari jadi ke-12, haid terakhir selepas hari jadi ke-55; Kelahiran anak pertama selepas usia 30 atau terapi hormon kombinasi jangka panjang untuk gejala menopaus
 6. Terapi radiasi: wanita yang bahagian atas badannya telah disinari disebabkan kanser lain
 7. Berat badan berlebihan, Alkohol dan merokok.

Klik : Tahu Lebih Banyak Semua Kanser Ganas Yang Menyerang Wanita

Gejala Kanser Payudara
Tanda-tanda umum barah payudara adalah ketulan atau tumor yang tidak disertai dengan sakit. Berikut adalah gejala kanser payudara:

 1. Ketulan pada payudara. Bagi kebanyakan wanita, sekumpulan payudara di dalam payudara adalah salah satu daripada gejala paling awal kanser payudara yang sering dijumpai. Ketulan-ketulan ini biasanya tidak menyebabkan rasa sakit, walaupun sesetengah orang sebenarnya merasakan sebaliknya dalam kes-kes yang lebih maju. Sebagai langkah berjaga-jaga, anda perlu memeriksa keadaan payudara anda setiap bulan untuk mengenal tisu payu dara. Dengan cara itu, anda akan lebih mudah mengesan benjolan.
 2. Perubahan keadaan puting. Keadaan puting boleh menunjukkan gejala kanser payudara, terutamanya apabila puting ditarik ke dalam dan merembes cecair kemerah-merahan.
 3. Perubahan pada kulit payudara. Terdapat beberapa subtipe kanser payudara yang jarang berlaku, salah satunya ialah perubahan pada kulit payudara. Kebanyakan wanita pada mulanya menganggap ia hanya jangkitan biasa, tetapi ia mungkin merupakan gejala kanser payudara. Jika perubahan kulit payudara termasuk kerengsaan, kemerahan, penebalan kulit, lekapan tisu, dan tekstur kulit menjadi seperti kulit jeruk, lebih baik untuk berunding dengan doktor dengan segera.
 4. Ketulan di ketiak. Tisu payudara meluas di bawah lengan atau ketiak, jadi sel-sel kanser payudara boleh merebak melalui kelenjar getah bening di bawah lengan atau ketiak. Oleh itu, jika ada ketulan atau kawasan yang tidak normal muncul di sekeliling ketiak, dapatkan segera dengan doktor.

Penting ! Jika anda mengalami sebarang gejala kanser payudara di atas
Hubungi Doktor atau lawati Hospital bersebelahan dengan segera untuk rawatan lanjut. Terus perhatian terhadap keadaan dan perubahan yang berlaku di dalam badan anda, sebagai cara pengesanan awal penyakit yang lebih serius. Kebimbangan untuk badan Anda adalah permulaan kehidupan yang sihat ke hadapan.

Kami Menyokong Semasa Proses Pemulihan Jangka Panjang
Menjadi sedar bahawa anda mempunyai kanser payudara. Tetapi anda tidak boleh berusaha lebih keras untuk diri sendiri dan orang yang anda sayangi dengan tidak termasuk persekitaran di sekeliling anda. Adalah penting untuk melibatkan pasangan, keluarga atau kawan anda – terutamanya untuk mengelakkan salah tafsir. Kemoterapi dengan rawatan sinaran dan anti-hormon bukanlah cara. Sekiranya pesakit mempunyai anak, ada juga soalan tentang bagaimana menangani topik kanser payudara ini mesra kanak-kanak.

Kami melakukan segala-galanya untuk menjadi satu hubungan dengan wanita dan keluarga mereka dalam fasa ketidakberdayaan, kemarahan atau kesedihan, untuk memenuhi keperluan peribadi mereka dan untuk menyokong mereka dalam keputusan mereka. Wanita dan kesihatan mereka adalah penting kepada kita, bukan hanya penyakit.

Pendek kata: sokongan menyeluruh. Kami berusaha untuk penjagaan dan sokongan holistik pada pesakit kanser payudara. Bagi saya ini adalah satu tugas yang luar biasa yang juga memerlukan banyak empati: memberi petua yang betul secara peribadi dan dengan risalah maklumat dari Liga kanser payudara pada masa yang tepat, tunjukkan hubungan yang tepat dan titik hubungan untuk soalan sosial atau profesional, membantu dengan tekanan emosi atau psikologi atau dalam situasi keluarga yang sukar. Cadangkan situasi yang melibatkan pembantu keluarga Spitex.

Apakah Kebimbangan Wanita Semasa Perundingan Payudara Di De Nature Herba?
Ini berbeza dari wanita ke wanita. Diagnosis kanser payudara merobek kaki setiap wanita. Wanita tertentu ingin tahu segala-galanya mengenai penyakit, terapi, kesihatan, dan perubahan dalam badan mereka dari awal, dan yang lain lebih enggan memberikan maklumat. Itu boleh diterima. Bagaimana wanita menangani situasi baru, bagaimana mereka memproses dan berkomunikasi, sangat individu.

Pada tahun pertama pesakit kanser payudara dirawat secara intensif oleh pasukan kedoktoran, perubatan, kejururawatan dan terapeutik pelbagai disiplin. Jadual terapeutik berurutan dengan ketat mengawal proses itu. Selepas tempoh penjagaan, rawatan dan terapi yang intensif, terdapat risiko besar bahawa wanita-wanita ini akan jatuh ke dalam “lubang” kerana tidak ada cukup wang untuk meneruskan rawatan.

Oleh itu, De Nature Herba adalah pengasuh yang sangat penting, sebagai penyokong setia untuk wanita yang bersangkutan dan saudara-mara mereka. Dari awal – dari syak wasangka untuk diagnosis, terapi herba kanser payudara dan penjagaan kesihatan selepas itu – telah disepadukan sepenuhnya ke dalam proses.

«Wanita Dan Kesehatan Mereka Adalah Penting Bagi Kami, Bukan Hanya Penyakit. Bagi Kami Ia Merupakan Satu Tugas Yang Luar Biasa Yang Memerlukan Banyak Empati »

RAWATAN HERBA BUANG KANSER PAYUDARA

RAWATAN HERBA BUANG KANSER PAYUDARA

BAHAN DAN KANDUNGAN HERBA UNTUK  RAWATAN  KANSER PAYUDARA

ZIRZAK (SIRSAK LEAVES)
Daun sirsak sebagai herba perubatan, kini memainkan peranan utama, terutamanya dari segi keletihan, kecemasan dalaman atau masalah peredaran darah. Bagi ramai orang, tumbuhan ini juga dikenali sebagai herba anti-penuaan, yang juga memberi nama herba keabadian.

 1. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa daun sirsak mengandungi bahan-bahan yang termasuk dalam benyzlglucosinates yang terutamanya boleh membangunkan kesan perlindungan terhadap kanser payudara, darah, kanser ovari, kanser paru-paru dan beberapa jenis leukemia.
 2. Dalam perubatan Cina, ramuan herba dari daun sirsak telah digunakan untuk masa yang lama untuk memperbaiki sistem imun pesakit kanser. Onkologi juga telah mendapat momentum dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan telah melihat dengan lebih dekat pada tumbuhan sirsak.
 3. Daun sirsak telah berjaya menyumbang untuk menguatkan tindak balas imun dalam beberapa ujian makmal. Telah dijumpai bahawa jumlah sel darah putih meningkat dengan menggunakan ekstrak daun sirsak.
 4. Bahagian sel unit limfosit boleh dipercepatkan, yang bermaksud bahawa daun sirsak boleh digunakan sebagai terapi pesakit untuk kemoterapi atau terapi radiasi.
 5. Dalam kebanyakan kes, sistem imun diserang oleh terapi kanser standard, yang bermaksud bahawa organisma hanya mempunyai beberapa pertahanan yang tersedia. Dengan menggunakan daun sirsak organisma boleh membina semula sistem imun dengan lebih cepat.
 6. Di Asia, daun sirsak dianggap sebagai herba yang digunakan untuk mencegah kanser payudara. Kelimpahan saponin yang terkandung di dalam tumbuh-tumbuhan meningkatkan aktiviti dan pengeluaran sel T-penolong tertentu, yang boleh meningkatkan pertahanan terhadap sel-sel malignan.
 7. Satu kajian di China, di mana ramai orang telah mencapai usia tua, menyimpulkan bahawa majoriti mereka mengambil daun sirip setiap hari.

TYPHOGELL ( Typhonium Flagelliforme )
Pokok Keladi atau Typhonium flagelliforme menjadi fenomenal kerana beberapa penyelidikan menyatakan bahawa Rodent Tuber boleh mencegah dan merawat kanser.

 1. Ekstrak Keladi diketahui mengandungi flavonoid, terpenoid, tanin, dan sterol yang merupakan antioksidan, antikanker, dan sifat anti-radang. Kajian-kajian lain yang menyebutkan bahawa ekstrak taro boleh menghambat pertumbuhan sel-sel kanser kanser payudara dan leukemia.
 2. Ekstrak Keladi dapat menghalang pembentukan sel-sel kanser baru dan pembentukan laluan bekalan darah baru untuk sel-sel kanser. Asid Ursolik dan asid carnosol yang terkandung dalam tumbuh-tumbuhan ubat pemercik memainkan peranan utama.
 3. Dalam ujian makmal didapati, antara lain, ekstrak Keladi hampir dapat menghalang metastasis sel kanser hitam di kawasan hati. Satu sebab untuk kesan ini adalah bahawa bahan itu menghalang atau sekurang-kurangnya menghalang pembentukan saluran darah baru. Sekiranya sel-sel tumor kurang darah, mereka boleh mati kelaparan dan mati.
 4. Keladi juga boleh membantu memerangi pelbagai jenis kanser darah leukemia dan kanser payudara. Beberapa kajian boleh membuktikan dalam ujian makmal bahawa ekstrak Keladi boleh menyebabkan kematian sel dalam sel-sel tumor bagi limfatik dan dalam sel degenerasi dalam leukemia akut myeolotik akut.
 5. Keladi dapat menghalang kesan yang dipanggil metalloproteases dalam ujian makmal. Metalloproteases adalah enzim yang melakukan fungsi penting dalam pembangunan tisu atau penyembuhan luka pada orang yang sihat. Walau bagaimanapun, pada orang yang mempunyai kanser, mereka juga memainkan peranan dalam pembentukan metastasis, kerana mereka mungkin bertanggungjawab untuk memusnahkan lapisan tisu sel-sel kanser yang akan tumbuh.
 6. Ekstrak Keladi menyebabkan kematian sel kanser (apoptosis) dalam ujian makmal. Apoptosis adalah mungkin kerana ekstrak mengaktifkan apa yang dipanggil protein Bcl-2, yang memainkan peranan utama dalam kematian sel diprogramkan dari sel.
 7. Ekstrak Keladi dalam kombinasi dengan daun sirih boleh memicu kematian sel diprogramkan dari sel-sel leukemia monoblastik. Sel-sel degenerasi ini diperhatikan dalam bentuk khas leukemia myelotik akut. Dalam ujian makmal, aktiviti yang dipanggil kompleks protein AP-1 tidak dapat dihalang.

Penyelidikan Pada Tumbuhan Daun Sirsak Dan Typhonium Flagelliforme
Penyelidikan mengenai kedua tanaman tersebut telah terbukti secara meluas. Hasil berasaskan sains jauh lebih berkesan dalam mengubati kanser daripada kemoterapi. Daun Sirsak Dan Typhonium Flagelliforme boleh menghalang percambahan sel-sel kanser MCF-7 pada kepekatan 89.15 μg / nl (IC 90) (Harfia, 2006). Harfia M., 2006, Uji Aktivitas Ekstrak Etanol 50% Typhonium flagelliforme (Lood) Bl) terhadap Sel Kanker Payudara (MCF-7 Cell line) secara In-Vitro, Puslitbang Biomedis dan Farmasi, Badan Litbang Kesehatan.

Mengapa Herba?
Perubatan herba mempunyai reputasi yang sangat baik pada peringkat awal. Ini dibuktikan dengan beribu-ribu tahun tradisi lisan dan rekod bertulis tentang naturopati. Sejak zaman dahulu lagi, orang telah mengetahui dan menggunakan kesan pelbagai tumbuhan dalam penggunaannya terhadap penyakit. Kesan tumbuhan telah diketahui oleh manusia selama beratus-ratus tahun, bahkan beberapa untuk beribu-ribu tahun. Asal perubatan herba mungkin terletak pada pengambilan herba sebagai makanan, di mana orang kemudian memberi perhatian kepada kesan tertentu dan menyampaikannya dari satu generasi ke generasi.

Supaya Anda mendapat maklumat yang lebih tepat, anda boleh terus bertanya kepada konsultan herbalis kami. Oleh itu, Anda tidak lagi meneka bagaimana gejala atau langkah rawatan yang boleh dilakukan untuk mengatasi ketuat kemaluan. Bukan itu sahaja, konsultan herbalis memudahkan anda membeli ubat-ubatan dan vitamin atau melakukan pemeriksaan kesihatan. Sekian entry kami mengenai kanser payudara, semoga berfaedah. Salah Sehat De Nature. Sehat itu kembali ke Alam. We Do Because We Care.

Bagikan informasi tentang Kanser Payudara kepada teman atau kerabat Anda.

Kanser Payudara | PAKAR HERBAL

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR