SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MU JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » 9 Herbal Pilihan Ramai Rawatan Kanser Serviks Yang Selamat Dan Cepat

9 Herbal Pilihan Ramai Rawatan Kanser Serviks Yang Selamat Dan Cepat

Kanser Serviks Pembunuh Kaum Hawa Paling Digeruni – Adakah rawatan kanser serviks? Dengan pengetahuan semasa kami tentang kanser serviks dan dengan pemeriksaan dan perhatian yang tepat terhadap kesihatan dan pencegahan, kita mesti menikmati era di mana wanita tidak pernah menerima diagnosis ini. Sekiranya setiap wanita menjaga kesihatan pangkal rahimnya, kesihatannya adalah apa yang sepatutnya. Semua wanita dan remaja yang sedang haid dan aktif secara seksual mesti diperiksa secara kerap untuk penyakit kelamin termasuk hpv.

Petua Rawatan Kanser Serviks Dengan Makanan Sehat

Petua Rawatan Kanser Serviks Dengan Makanan Sehat

Apakah Kanser Serviks?
Rawatan kanser serviks – Kanser serviks adalah keadaan pertumbuhan sel-sel yang tidak normal dalam serviks. Secara umum, kanser serviks disebabkan oleh papillomavirus manusia atau  yang biasanya ditularkan dari aktiviti seks, mulai dari hubungan seks, penembusan ke seks oral. Pada mulanya akan muncul rasa sakit di perut bawah atau pelvis, sering mengalami keletihan yang berlebihan, mengalami perubahan dalam jadual usus, kemunculan kesakitan semasa seks dan mengalami pembuangan vagina yang kelihatan tidak normal.

 Baca : 12 Gejala Kanser Serviks Wajib Puan Tahu

Apa Yang Menyebabkan Kanser Serviks?
Menurut Institut Kanser Kebangsaan apabila sel-sel serviks menjadi meradang dan mula mengubah ciri-ciri mereka, ini dipanggil displasia serviks dan mungkin menjadi pendahulu kepada kanser serviks. Keradangan dan displasia boleh disebabkan oleh jangkitan. Kanser serviks dikaitkan dengan Human Papilloma Virus, virus biasa dan penyakit kelamin.

Rawatan kanser serviks – Virus hpv boleh menyebabkan ketuat kemaluan pada bahagian luar dan juga luka di dalam vagina dan serviks. Sesetengah bentuk virus hpv adalah risiko rendah dan ada yang berisiko tinggi untuk kanser. Pemeriksaan pelvik ginekologi menyeluruh termasuk ujian PAP di mana sel-sel dari serviks diambil dan diperiksa untuk perubahan dan kehadiran dan jenis virus hpv.

Berikut Adalah 9 Punca Kanser Serviks Yang Anda Perlu Ketahui:
• Human Papillomavirus (HPV)
• Aktif secara seksual dari usia dini dan sering menukar pasangan
• Merokok
• Sistem Imun yang lemah
• Pil kawalan kelahiran
• Penyakit Menular Seksual (STD)
• Mempunyai sejarah keluarga kanser serviks
• Kerap Meahirkan
• Mengandung pada usia belia

Rawatan Kanser Serviks
Terdapat tradisi panjang rawatan kanser serviks. Sepanjang sejarah di banyak benua yang menggunakan ubat herba untuk masalah kesihatan wanita, termasuk rawatan kanser serviks. Hari ini, sains moden menyokong kebijaksanaan perubatan tradisional. Ubat herba boleh digunakan sama ada secara topikal, dimasukkan ke dalam vagina dan digunakan pada serviks dan diambil untuk rawatan kanser serviks dan menyokong kesihatan organ-organ pembiakan wanita.

Sentiasa berunding dengan pembekal penjagaan kesihatan anda untuk membuat arahan sebelum membuat apa-apa perubahan pada diet anda atau menggunakan apa-apa rawatan kanser serviks herba. Kanser serviks adalah keadaan serius dan mengancam nyawa dan keputusanrawatan kanser serviks mesti dipantau oleh profesional kesihatan anda.

Berikut adalah 9 Herbal, Bumbu dan Makanan yang Mempromosikan Rawatan Kanser Servik yang Selamat

 1. Rawatan Kanser Serviks Dengan Tumeric ( Curcumin )
  Adalah ahli keluarga halia dan telah digunakan dalam tradisi ubat herba dan makanan India, Cina, Korea dan Jepun selama berabad-abad. Kuning terdapat dalam banyak formula anti-kanser dalam perubatan Cina dan Ayurveda tradisional. Curcumin, salah satu prinsip aktif yang terpencil dari tumerics adalah salah satu phytochemical yang paling dikaji dalam sains moden dengan lebih daripada 100 kesan fisiologi yang diketahui. Dari segi kesihatan serviks, curcumin terkenal dengan sokongan fungsi anti-oksidan yang biasa dan keupayaannya untuk menyokong kawalan keradangan normal dan untuk meningkatkan faktor anti-tumor dan anti-angiogenesis dan menormalkan tingkah laku dan perilaku kitaran sel, mematikan gen promoter kanser dan menghidupkan gen penindas kanser. Curcumin juga telah ditunjukkan untuk rawatan kanser serviks dan  meningkatkan kesan beberapa ubat kemoterapi dan melindungi terhadap rintangan pelbagai ubat.
 2. Rawatan Kanser Serviks DenganTeh Hijau ( Camelia Sinensis ) 
  Teh hijau mengandungi banyak bahan kimia tumbuhan secara aktif, terutamanya phytopheonols, catechins, dan flavonols yang mengandungi lebih daripada 30-40% daun kering. Teh hijau dikenali untuk rawatan kanser serviks,  meningkatkan fungsi anti-tumor, anti-mutagenik, antioksida dan sel-sel pencegahan kanser. Teh hijau juga mempunyai kesan positif ke metabolisme lemak biasa dan tahap kolesterol. Kompaun yang paling banyak dikaji dalam Teh Hijauepigallocatechin gallate. Kajian menunjukkan bahawa peningkatan dalam pengambilan Teh Hijau dikaitkan dengan risiko kanser serviks yang lebih rendah, termasuk kanser serviks. Teh Hijau seolah-olah bertindak dengan mempengaruhi metilasi dan histone perlindungan DNA, pemberhentian kitaran sel dan kematian sel, laluan detoksifikasi hati dan NFKb, faktor utama dalam keradangan. Dos harian 200 mg EGCG juga menunjukkan aktiviti menentang virus HPV. Teh hijau juga boleh menghalang faktor pertumbuhan seperti VEGF, menghambat angiogenesis, rintangan pelbagai ubat dan meningkatkan kesan beberapa agen kemoterapi yang membawa kepada hasil rawatan yang lebih baik.
 3. Rawatan Kanser Serviks Dengan Astragalus Root
  Adalah salah satu herba rawatan kanser serviks yang paling biasa digunakan dalam perubatan tradisional Cina. Ia bukan sahaja dijadikan teh perubatan tetapi juga ditambah kepada sup untuk membuat ubat makanan !! Astragalus root meningkatkan fungsi imun dan meningkatkan sel killer semulajadi. Sel-sel NK adalah sebahagian daripada sistem imun dan menyerang sel-sel virus dan kanser. Mengaktifkan sel-sel NK adalah cara yang berkesan untuk meningkatkan fungsi imun. Astragalus bertindak melalui laluan yang sama iaitu sasaran banyak ubat kemoterapi termasuk perencatan PARP dan menghalang laluan PI3K-Akt yang sangat biasa di banyak kanser wanita.
 4. Rawatan Kanser Serviks Dengan Resveratrol ( Kulit Anggur dan Biji Anggur)
  Resveratrol berada dalam keluarga tumbuhan stilbena yang mempunyai kesan ke atas kitaran sel, faktor pertumbuhan, penyebaran sel-sel kanser dan beberapa gen yang berkaitan dengan penuaan dan perkembangan kanser. Kulit anggur dan biji anggur kaya dengan polifenol tumbuhan dan flavonoid yang menyokong antioksidan biasa, fungsi sel dan kesan pada perlindungan gen dan fungsi reparasi dan peradangan, yang semuanya penting untuk menghalang fisiologi kanser. Saponin dalam akar Astragalus telah terbukti mempunyai kesan anticarcinogenic dan anti-apoptosis yang mendorong kematian sel kanser.
 5. Rawatan Kanser Serviks Dengan Akar Halia
  Digunakan secara meluas dalam tradisi perubatan herba di seluruh dunia. Ini sangat penting untuk rawatan kanser serviks yang menunjukkan tahap keradangan yang tinggi, ciri kanser serviks. Sel kanser serviks mengekspresikan tahap molekul keradangan yang tinggi seperti NFkB. Halia mempunyai kesan yang luas terhadap kawalan keradangan, termasuk keupayaan khusus untuk mengurangkan kehadiran NFkB, salah satu jalur paling penting untuk mengendalikan sel-sel kanser. Akar halia juga aktif dalam mengurangkan molekul sitokin radang IL-6 dan IL-8 yang mungkin penanda aktiviti kanser. Akar halia boleh digunakan dalam formula anti-kanser anti-kanser, sebagai minuman harian atau teh ubat dan juga ditambah kepada makanan sebagai sebahagian daripada diet anti-kanser.
 6. Rawatan Kanser Serviks Dengan Makanan Yang Mengandungi Asam Ursoat
  Asid Ursolik adalah komponen dari pelbagai herba, makanan, dan rempah. Rumpai herba yang kaya dengan herba sering dijumpai dalam banyak formula Herba Anti-Kanser Cina dan Anti-Tumor tradisional. Asid Ursolic menyokong fungsi anti-radang yang biasa dan juga menghalang pengeluaran faktor-faktor pro-angiogenik yang boleh meningkatkan penyebaran dan pembiakan sel-sel tumor.
 7. Rawatan Kanser Serviks Dengan Lempoyang
  Para saintis di Malaysia mendakwa mempunyai sebatian semulajadi yang terisolasi dari tumbuh-tumbuhan tempatan yang dapat mencegah dan merawat kanser serviks yang dikhuatiri oleh wanita. Pasukan penyelidik dari Universiti Putra Malaysia telah menemui sebatian semula jadi. Lempoyang membuktikan keupayaan untuk menghapuskan sel kanser serviks. Ia mempunyai ciri-ciri anti-kanser yang lebih selamat kerana ia secara khusus mensasarkan sel-sel kanser dan tidak menyebabkan kerosakan kepada tisu sel normal walaupun pada dos yang tinggi. Pensyarah Sains Bio perubatan dan pensyarah penyelidikan Dr. Ahmad Bustamam Abdul, yang mengetuai pasukan berkata bahawa mempunyai sebatian semulajadi ini mampu menghalang perkembangan neoplasia intraepithelial serviks peringkat III dalam kajian model penyakit hewan. Kompaun ini mempunyai sifat yang sama dengan ubat-ubatan anti kanser komersil yang sering digunakan untuk merawat kanser serviks tetapi memberikan ketoksikan yang lebih rendah ke sel-sel manusia biasa. Beliau berkata pengkomersialan teknologi pastinya akan mengurangkan kos mengimport ubat terapeutik dan merawat pesakit kanser serviks kerana sebatian itu boleh digunakan sebagai tambahan kepada kemoterapi pada masa ini. Paten telah difailkan berkenaan dengan teknologi dalam penggunaan metabolit tumbuhan sebagai alternatif anti-kanser.
 8. Rawatan Kanser Serviks Dengan Daun Sirsak dan Tumbuhan Keladi Tikus.
  Telah melalui penyelidikan pakar kesehatan dan kedua tanaman tersebut telah terbukti secara meluas. Hasil berasaskan sains jauh lebih berkesan dalam mengubati kanser daripada kemoterapi. Daun Sirsak Dan Typhonium Flagelliforme boleh menghalang percambahan sel-sel kanser MCF-7 pada kepekatan 89.15 μg / nl (IC 90) (Harfia, 2006). Harfia M., 2006, Uji Aktivitas Ekstrak Etanol 50% Typhonium flagelliforme (Lood) Bl) terhadap Sel Kanser  (MCF-7 Cell line) secara In-Vitro, Puslitbang Biomedis dan Farmasi, Badan Litbang Kesehatan.

ZIRZAK (SIRSAK LEAVES)
Daun sirsak sebagai herba perubatan, kini memainkan peranan utama, terutamanya dari segi keletihan, kecemasan dalaman atau masalah peredaran darah. Bagi ramai orang, tumbuhan ini juga dikenali sebagai herba anti-penuaan, yang juga memberi nama herba keabadian.

 1. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa daun sirsak mengandungi bahan-bahan yang termasuk dalam benyzlglucosinates yang terutamanya boleh membangunkan kesan perlindungan terhadap kanser payudara, darah, kanser ovari, kanser paru-paru dan beberapa jenis leukemia.
 2. Dalam perubatan Cina, ramuan herba dari daun sirsak telah digunakan untuk masa yang lama untuk memperbaiki sistem imun pesakit kanser. Onkologi juga telah mendapat momentum dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan telah melihat dengan lebih dekat pada tumbuhan sirsak.
 3. Daun sirsak telah berjaya menyumbang untuk menguatkan tindak balas imun dalam beberapa ujian makmal. Telah dijumpai bahawa jumlah sel darah putih meningkat dengan menggunakan ekstrak daun sirsak.
 4. Bahagian sel unit limfosit boleh dipercepatkan, yang bermaksud bahawa daun sirsak boleh digunakan sebagai terapi pesakit untuk kemoterapi atau terapi radiasi.
 5. Dalam kebanyakan kes, sistem imun diserang oleh terapi kanser standard, yang bermaksud bahawa organisma hanya mempunyai beberapa pertahanan yang tersedia. Dengan menggunakan daun sirsak organisma boleh membina semula sistem imun dengan lebih cepat.
 6. Di Asia, daun sirsak dianggap sebagai herba yang digunakan untuk mencegah kanser payudara. Kelimpahan saponin yang terkandung di dalam tumbuh-tumbuhan meningkatkan aktiviti dan pengeluaran sel T-penolong tertentu, yang boleh meningkatkan pertahanan terhadap sel-sel malignan.
 7. Satu kajian di China, di mana ramai orang telah mencapai usia tua, menyimpulkan bahawa majoriti mereka mengambil daun sirip setiap hari.

TYPHOGELL ( Typhonium Flagelliforme )
Pokok Keladi atau Typhonium flagelliforme menjadi fenomenal kerana beberapa penyelidikan menyatakan bahawa Rodent Tuber boleh mencegah dan merawat kanser.

 1. Ekstrak Keladi diketahui mengandungi flavonoid, terpenoid, tanin, dan sterol yang merupakan antioksidan, antikanker, dan sifat anti-radang. Kajian-kajian lain yang menyebutkan bahawa ekstrak taro boleh menghambat pertumbuhan sel-sel kanser kanser payudara dan leukemia.
 2. Ekstrak Keladi dapat menghalang pembentukan sel-sel kanser baru dan pembentukan laluan bekalan darah baru untuk sel-sel kanser. Asid Ursolik dan asid carnosol yang terkandung dalam tumbuh-tumbuhan ubat pemercik memainkan peranan utama.
 3. Dalam ujian makmal didapati, antara lain, ekstrak Keladi hampir dapat menghalang metastasis sel kanser hitam di kawasan hati. Satu sebab untuk kesan ini adalah bahawa bahan itu menghalang atau sekurang-kurangnya menghalang pembentukan saluran darah baru. Sekiranya sel-sel tumor kurang darah, mereka boleh mati kelaparan dan mati.
 4. Keladi juga boleh membantu memerangi pelbagai jenis kanser darah leukemia dan kanser payudara. Beberapa kajian boleh membuktikan dalam ujian makmal bahawa ekstrak Keladi boleh menyebabkan kematian sel dalam sel-sel tumor bagi limfatik dan dalam sel degenerasi dalam leukemia akut myeolotik akut.
 5. Keladi dapat menghalang kesan yang dipanggil metalloproteases dalam ujian makmal. Metalloproteases adalah enzim yang melakukan fungsi penting dalam pembangunan tisu atau penyembuhan luka pada orang yang sihat. Walau bagaimanapun, pada orang yang mempunyai kanser, mereka juga memainkan peranan dalam pembentukan metastasis, kerana mereka mungkin bertanggungjawab untuk memusnahkan lapisan tisu sel-sel kanser yang akan tumbuh.
 6. Ekstrak Keladi menyebabkan kematian sel kanser (apoptosis) dalam ujian makmal. Apoptosis adalah mungkin kerana ekstrak mengaktifkan apa yang dipanggil protein Bcl-2, yang memainkan peranan utama dalam kematian sel diprogramkan dari sel.
 7. Ekstrak Keladi dalam kombinasi dengan daun sirih boleh memicu kematian sel diprogramkan dari sel-sel leukemia monoblastik. Sel-sel degenerasi ini diperhatikan dalam bentuk khas leukemia myelotik akut. Dalam ujian makmal, aktiviti yang dipanggil kompleks protein AP-1 tidak dapat dihalang.

Petua Rawatan Kanser Serviks Dengan Makanan Sehat
Rawatan Kanser Serviks • Pemeriksaan Kesihatan Reproduktif  Yang Kerap

Jika anda aktif secara seksual atau hampir menjadi, atau jika anda haid, berjumpa doktor anda sekurang-kurangnya setiap tahun untuk pemeriksaan panggul ginekologi menyeluruh wanita hamil, termasuk PAP Smear lengkap. PAP Smear selesai, mencari kehadiran dan bentuk virus HPV dengan mengambil sampel sel dari lapisan serviks. Sekiranya anda mempunyai bau atau keputihan luar biasa, terbakar, gatal-gatal, luka, rasa tidak selesa, temui doktor anda untuk semakan secepat mungkin. Ini adalah tanda jangkitan dan mesti dirawat dengan segera.

Apa Yang Dapat Anda Lakukan Untuk Menyelamatkan Kehidupan Anda Sendiri?
Tidak seorang pun harus didiagnosis menderita barah pangkal rahim. Inilah cara Anda dapat mengendalikan kesehatan serviks Anda. Terdapat banyak rawatan dan pendekatan untuk displasia serviks (sel normal) dan keradangan dan kanser serviks dalam kedua-dua ubat semulajadi dan konvensional. Berunding dengan pembekal penjagaan kesihatan anda untuk menentukan program terbaik untuk anda.

Mengapa Herbal De Nature
Klinik De Nature adalah klinik yang memberikan perkhidmatan kesihatan dengan herba alami yang selamat dan cepat. Klinik ini menawarkan perkhidmatan kesihatan seksual meliputi penyakit jangkitan kelamin sexual transmitted infection STI. Saringan dan rawatan khusus kepada semua individu yang berisiko. Klinik ini dikendalikan oleh kakitangan perubatan yang terlatih dan mesra pelanggan.

Jika anda ada sebarang masalah kesihatan seksual atau ingin membuat saringan kesihatan boleh berunding. Nyatakan hasrat Anda untuk rawatan STI dan Hubungi sukarelawan kami untuk sebarang bantuan. Phone / WhatApp +6282111771133 atau +6281311110910. Segala maklumat kesihatan Anda adalah SULIT dan RAHSIA. Sekian entry kami mengenai rawatan kanser serviks. Semoga bermanfaat.

Bagikan informasi tentang 9 Herbal Pilihan Ramai Rawatan Kanser Serviks Yang Selamat Dan Cepat kepada teman atau kerabat Anda.

9 Herbal Pilihan Ramai Rawatan Kanser Serviks Yang Selamat Dan Cepat | PAKAR HERBAL

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR