Cara Merawat Kanser Payudara Secara Tradisional

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh……apa kabar saudaraku semua?
Saya doakan yang terbaik. Sudahkah melakukan pemeriksaan secara berkala pada payudara anda? belum buat lagi? takut? Jangan takut kanser payudara boleh dirawat dan boleh pulih sepenuhnya. Kalau bukan kita, siapa lagi kan?  Ramai wanita memilih untuk tidak ambil tahu tentang kanser payudara kerana terlalu takut untuk mengetahui kebenaran jika mereka benar-benar telah terkena kanser. Sebenarnya, membuat pemeriksaan berkala dapat mengesan kanser payudara pada peringkat awal dan mudah untuk merawatnya. Jadi sebab itu, anda wajib melakukan pemeriksaan berkala untuk mengelak kanser ini. Dengan saya dewi , pakar herbal bertauliah kesehatan anda dalam tajuk cara merawat kanser payudara secara tradisional.

Cara Merawat Kanser Payudara Secara Tradisional

Cara Merawat Kanser Payudara Secara Tradisional

BACAAN YANG DISYORKAN: KANSER SERVIKS- SIMPTOM DAN RAWATAN

Tanda-Tanda Kanser Payudara
Kanser payudara bermula apabila sel di dalam payudara mula tumbuh tanpa kawalan. Sel ini biasanya akan membentuk tumor dan ia hanya boleh dilihat melalui x-ray atau dirasa seperti benjolan. Tumor boleh mendatangkan kanser dan membiak ke dalam tisu lalu merebak ke kawasan tubuh badan yang lain. Kanser payudara hampir selalu terjadi pada wanita, tetapi lelaki juga boleh mendapat kanser ini. Sel di setiap bahagian badan boleh menjadi kanser dan merebak ke kawasan lain. Jadi ia sangat penting untuk anda pantau dan tahu tanda-tanda awal kanser payudara untuk memastikan ia dapat dikawal dan tidak merebak. Berikut antara tanda-tanda awal yang mungkin anda abaikan:

 1. Benjolan disekitar payudara
  Benjolan keras pada payudara atau bawah ketiak,benjolan hanya ada satu, kulit payudara mengecut,
  keluar cairan dari benjolan dan hanya ada pada satu payudara
 2. Cecair keluar dari payudara
  Jika cecair yang keluar berwarna jernih dan tidak cair, ini bermakna kanser masih di peringkat awal dan masih boleh dirawat. Jika cecair yang keluar dari payudara berwarna merah atau coklat seperti darah, ini bermakna kanser sudah ditahap bahaya dan anda perlu mendapat rawatan dengan segera
 3. Kulit payudara menjadi merah
  Perbezaan warna pada kulit payudara seperti merah atau gelap pada satu kawasan juga jangan diambil ringan. Perhatikan tanda-tanda jika bahagian ini disentuh, ia akan terasa hangat. Selain itu, terdapat bengkak pada bahagian tersebut
 4. Saiz payudara menjadi besar atau kecil tanpa sebab
  Biasanya perubahab pada saiz payudara terjadi semasa anda remaja menginjak ke dewasa. Tapi jika perubahan saiz berlaku secara tiba-tiba tanpa sebab, ia mungkin tanda kanser.Perubahan saiz dari tegang ke kendur ke bawah juga perlu diberi perhatian
 5. Sakit berpanjangan di payudara
  Ketika anda hamil atau datang haid, ia normal untuk anda merasa sakit pada bahagian payudara.Tapi jika sakit tersebut berterusan dan tidak hilang serta saiz payudara menjadi besar, anda dinasihatkan untuk tidak meletakkan minyak untuk meredakan sakit, tidak menyentuh bahagian yang sakit dan segera berjumpa doktor
 6. Gatal pada bahagian puting
  Apabila anda terasa gatal pada bahagian puting, ia mungkin merupakan tanda kanser. Selain itu, kulit di sekitar payudara akan mengelupas dan sakit. Jika anda sudah berada pada tahap ini, segera dapatkan rawatan kerana kulit adalah bahagian paling peka jika anda mempunyai masalah kesihatan. Lebih-lebih lagi di bahagian payudara!
 7. Puting masuk ke dalam
  Jika payudara anda menunjukkan perubahan yang ganjil seperti puting masuk ke dalam, anda harus segera berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan lanjut.
 8. Kedutan di sekitar payudara
  Apabila anda semakin berumur, kulit anda akan berkedut termasuk di bahagian payudara. Tapi jika anda masih muda dan mempunyai kedutan di bahagian payudara, ini mungkin tanda anda menghidap kanser payudara. Biasanya kedutan akibat kanser ini akan terasa kasar dan cuma ada pada bahagian tertentu sahaja.

Jika anda mengalami salah satu dari 8 tanda ini, segera berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan lanjut. Kongsi maklumat ini kepada keluarga dan rakan-rakan untuk mencegah kanser payudara pada peringkat awal.

Cara Merawat Kanser Payudara Secara Tradisional

100% Tanaman Sirsak Dan Keladi Tikus

Herba Tradisional Bertujuan  Menekan Pendaraban Sel -Sel Kanser Di Dalam Badan
Dalam terapi herba bahan aktif semula jadi dari tanaman sirsak dan keladi tikus selalu digabungkan. Diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Ini memungkinkan penembusan kesemua tisu sel untuk melawan kanser daripada merebak kekawasan lain, mematikan sel kanser dan seterusnya membuang kanser sehingga pulih sepenuhnya tanpa kaedah pembedahan.

Yakinlah Bahawa Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman profesional dengan rawatan tradisional untuk kanser payudara. Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan sampingan atau seumpamanya. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mempertingkatkan sistem imun badan.

BAHAN DAN KANDUNGAN HERBA PENAWAR KANSER PAYUDARA

ZIRZAK (SIRSAK LEAVES)
Daun sirsak sebagai herba penawar breast canser, kini memainkan peranan utama, terutamanya dari segi keletihan, kecemasan dalaman atau masalah peredaran darah. Bagi ramai orang, tumbuhan ini juga dikenali sebagai herba anti-penuaan, yang juga memberi nama herba keabadian.

 1. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa daun sirsak mengandungi bahan-bahan yang termasuk dalam benyzlglucosinates yang terutamanya boleh membangunkan kesan perlindungan terhadap kanser payudara, darah, kanser ovari, kanser paru-paru dan beberapa jenis leukemia.
 2. Dalam perubatan Cina, ramuan herba dari daun sirsak telah digunakan untuk masa yang lama untuk memperbaiki sistem imun pesakit kanser. Onkologi juga telah mendapat momentum dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan telah melihat dengan lebih dekat pada tumbuhan sirsak.
 3. Daun sirsak telah berjaya menyumbang untuk menguatkan tindak balas imun dalam beberapa ujian makmal. Telah dijumpai bahawa jumlah sel darah putih meningkat dengan menggunakan ekstrak daun sirsak.
 4. Bahagian sel unit limfosit boleh dipercepatkan, yang bermaksud bahawa daun sirsak boleh digunakan sebagai terapi pesakit untuk kemoterapi atau terapi radiasi.
 5. Dalam kebanyakan kes, sistem imun diserang oleh terapi kanser standard, yang bermaksud bahawa organisma hanya mempunyai beberapa pertahanan yang tersedia. Dengan menggunakan daun sirsak organisma boleh membina semula sistem imun dengan lebih cepat.
 6. Di Asia, daun sirsak dianggap sebagai herba yang digunakan untuk mencegah kanser payudara. Kelimpahan saponin yang terkandung di dalam tumbuh-tumbuhan meningkatkan aktiviti dan pengeluaran sel T-penolong tertentu, yang boleh meningkatkan pertahanan terhadap sel-sel malignan.
 7. Satu kajian di China, di mana ramai orang telah mencapai usia tua, menyimpulkan bahawa majoriti mereka mengambil daun sirip setiap hari.

TYPHOGELL ( TYPHONIUM FLAGELLIFORME )
Pokok Keladi atau Typhonium flagelliforme menjadi fenomenal kerana beberapa penyelidikan menyatakan bahawa Rodent Tuber boleh mencegah dan merawat kanser.

 1. Ekstrak Keladi diketahui mengandungi flavonoid, terpenoid, tanin, dan sterol yang merupakan antioksidan, antikanker, dan sifat anti-radang. Kajian-kajian lain yang menyebutkan bahawa ekstrak taro boleh menghambat pertumbuhan sel-sel kanser kanser payudara dan leukemia.
 2. Ekstrak Keladi dapat menghalang pembentukan sel-sel kanser baru dan pembentukan laluan bekalan darah baru untuk sel-sel kanser. Asid Ursolik dan asid carnosol yang terkandung dalam tumbuh-tumbuhan ubat pemercik memainkan peranan utama.
 3. Dalam ujian makmal didapati, antara lain, ekstrak Keladi hampir dapat menghalang metastasis sel kanser hitam di kawasan hati. Satu sebab untuk kesan ini adalah bahawa bahan itu menghalang atau sekurang-kurangnya menghalang pembentukan saluran darah baru. Sekiranya sel-sel tumor kurang darah, mereka boleh mati kelaparan dan mati.
 4. Keladi juga boleh membantu memerangi pelbagai jenis kanser darah leukemia dan kanser payudara. Beberapa kajian boleh membuktikan dalam ujian makmal bahawa ekstrak Keladi boleh menyebabkan kematian sel dalam sel-sel tumor bagi limfatik dan dalam sel degenerasi dalam leukemia akut myeolotik akut.
 5. Keladi dapat menghalang kesan yang dipanggil metalloproteases dalam ujian makmal. Metalloproteases adalah enzim yang melakukan fungsi penting dalam pembangunan tisu atau penyembuhan luka pada orang yang sihat. Walau bagaimanapun, pada orang yang mempunyai kanser, mereka juga memainkan peranan dalam pembentukan metastasis, kerana mereka mungkin bertanggungjawab untuk memusnahkan lapisan tisu sel-sel kanser yang akan tumbuh.
 6. Ekstrak Keladi menyebabkan kematian sel kanser (apoptosis) dalam ujian makmal. Apoptosis adalah mungkin kerana ekstrak mengaktifkan apa yang dipanggil protein Bcl-2, yang memainkan peranan utama dalam kematian sel diprogramkan dari sel.
 7. Ekstrak Keladi dalam kombinasi dengan daun sirih boleh memicu kematian sel diprogramkan dari sel-sel leukemia monoblastik. Sel-sel degenerasi ini diperhatikan dalam bentuk khas leukemia myelotik akut. Dalam ujian makmal, aktiviti yang dipanggil kompleks protein AP-1 tidak dapat dihalang.

Penggunaan herba Tanaman Sirsak dan Keladi tikus di Malaysia, bermula dari tahun 2008 sehingga kini menunjukkan kadar penggunaan yang semakin meluas, dan disebabkan oleh keberkesanannya didalam merawat penyakit kanser, ada di antara mereka yang sudah bertahun menderita kanser menunjukkan perubahan yang sangat ketara selepas menggunakan herba ini.

Namun begitu, penggunaan keladi tikus masih lagi terhad kerana, herba dari keluarga Araceae ini agak sukar untuk ditemui. Hal ini diakui sendiri oleh Prof Dr. Christoper Teo Khen, Pensyarah Fakulti Sains Kajihayat, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang bahwa memang kita memerlukan keladi tikus dalam kuantiti yang banyak bagi membantu pesakit kanser. Selain daripada mempunyai kemampuan dalam penyembuhan kanser, ianya juga dapat mengurangkan kesakitan yang dialami oleh pesakit sekaligus menjadikan ianya antara pilihan utama bagi mereka yang inginkan akses rawatan tanpa kesan sampingan.

Untuk alasan inilah kami PT. Denature Indonesia hadir. Memberikan solusi terbaik untuk mengatasi masalah anda. Kini anda boleh mendapatkan Cara Merawat Kanser Payudara Secara Tradisional dengan mudah. Hanya dengan satu klik. Perkhidmatan perundingan yang mesra. Harga ubat yang berpatutan. 100% herba semula jadi. Selamat dan tanpa kesan sampingan. Kami sudah menjual set herba kanser payudara ke beribu pelanggan dengan Tesitmoni memberangsangkan. Wasap terus untuk respon pantas +6282111771133. Salam Sehat Denature. Wassalamu’alaikum.

Bagikan ke

Cara Merawat Kanser Payudara Secara Tradisional

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!