SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MU JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Kanser Usus Tahap 4 Boleh Sembuh Dengan Keladi Tikus

Kanser Usus Tahap 4 Boleh Sembuh Dengan Keladi Tikus

Kanser Usus Tahap 4 Boleh Sembuh Dan Mempunyai Harapan Hidup Cerah
Tahukah awak Di Malaysia, berdasarkan data 2012, kanser kolorektum dikelaskan sebagai kanser paling biasa dalam kalangan lelaki dan kedua membabitkan pesakit wanita. Pesakit kanser usus besar, khususnya kolon dan rektum berpeluang untuk sembuh walaupun serangan itu berada pada tahap empat yang lazim sering beranggapan mangsa tiada harapan untuk hidup. Kanser usus tahap 4 bukan tamat riwayat. Inovasi perubatan merubah nasib mangsa jalani hidup lebih sempurna selepas menjalani rawatan.

Keladi Tikus Penawar Kanser Usus Tahap 4 Boleh Sembuh

Keladi Tikus Penawar Kanser Usus Tahap 4 Boleh Sembuh

Pakar Perunding Onkologi Kinikal Gleaneagles Pulau Pinang- Dr M Amir Shah berkata kanser usus tahap 4 boleh sembuh. Inovasi perubatan, kini membolehkan sebahagian besar pesakit yang dirujuk sembuh menerusi pelbagai prosedur perubatan yang terbaru dan canggih. Kecanggihan teknologi perubatan terkini merubah nasib pesakit yang berhadapan situasi kritikal untuk meneruskan hidup dengan lebih selesa. Ini sekali gus menolak tanggapan sesetengah pihak yang menganggap pesakit kanser tahap empat sudah tiada harapan sembuh, sebaliknya hanya dinasihat reda dengan ketentuan-Nya.

Apa Yang Kanser Usus
Kanser usus atau kanser kolorektum disebabkan berlaku pertumbuhan tumor malignan atau sel kanser di dalam saluran usus besar, khususnya kolon dan rektum. Kanser kolorektum mungkin sukar dikesan lebih awal kerana tidak mempunyai simptom tertentu. Sebaliknya, pesakit mengalami tanda tidak khusus seperti sembelit, cirit-birit, ketidakselesaan perut, penurunan berat badan dan darah dalam najis. Sesetengah pesakit lain pula mungkin tidak mengalami sebarang simptom langsung.

Fakta Tanda Awal Kanser Usus
Gejala yang dialami ini bagaimanapun berbeza mengikut individu berdasarkan saiz sel kanser dan lokasi di dalam usus besar. Sebahagian besar pesakit langsung tidak mengalami sebarang gejala
Tahap kanser usus

 1. Perubahan tabiat usus, termasuklah cirit-birit, sembelit atau perubahan pada kekerapan membuang air besar dalam tempoh empat minggu
 2. Berlaku pendarahan rektum atau terdapat darah pada najis
 3. Berlaku ketidakselesaan abdomen secara berterusan seperti kekejangan, angin dan sakit pada kawasan berkenaan.
 4. Kesan keletihan melampau
 5. Kehilangan berat badan secara mendadak.

Tahap Kanser Usus

 1. Tahap awal: Sel abnormal didapati pada dinding usus. Dikenali sebagai kanser primari.
 2. Tahap I: Kanser terbentuk pada lapisan usus, menyerang submukosa.
 3. Tahap II: Kanser merebak ke dalam dinding otot usus.
 4. Tahap III: Kanser merebak ke dalam nod limfa pada usus.
 5. Tahap IV: Kanser merebak pada organ seperti jantung, hati, dinding abdomen dan ovari.

Panduan Rawatan Terbaik

Rawatan Kolorektum Metastatik ( Kos Mencecah Rm 25.000 – 30.000 )
Kemoterapi adalah komponen utama dalam rawatan metastatik. Prosedur FOLFOX dan FOLFIRI adalah kombinasi rawatan kemoterapi dengan keberkesanan optimum. Rawatan kanser kolorektum diberikan mengikut kesesuaian pesakit berdasarkan faktor seperti tahap kanser, mutasi genetik yang terdapat dalam kanser, serta umur dan status kesihatan pesakit secara amnya.

 1. Pada peringkat awal serangan, peluang pesakit untuk sembuh sehingga 90 peratus. Bagi kanser tahap satu, pembedahan sahaja sudah memadai untuk menyembuhkan penyakit ini.
 2. Bagi kanser tahap dua dan tiga pula, pesakit mungkin perlu menjalani rawatan kemoterapi dan radioterapi selepas pembedahan bagi mengurangkan risiko kanser berulang di samping meningkatkan peluang pesakit untuk hidup dengan selesa.
 3. Malangnya, sebahagian besar daripada pesakit yang dirujuk sudah berada dalam keadaan kritikal iaitu kanser tahap 4 dan merebak mencapai metastatik. Apabila sudah berada pada tahap 4 ini, rawatan kemoterapi hanya bertujuan memanjangkan hayat pesakit selama mungkin tanpa menjejaskan gaya hidup mereka.

Rawatan Alternatif Kanser ( Herba Tradisional Rm 295 – Rm 1000 )
Penggunaan herba sering kali dilihat sebagai pilihan alternatif di dalam merawat kanser, herba yang bersesuaian seperti Keladi tikus akan meresap jauh kedalam darah yang akan membawa sebatian komponen aktif terus kepada sel yang telah dijangkiti. Penggunaan herba yang bersesuaian dengan pesakit ini akan membantu proses penyembuhan disamping menjadi rawatan pelengkap kepada perubatan moden yang sedia ada.

Kanser Usus Tahap 4 Boleh Sembuh Dengan Keladi Tikus 

Kanser Usus Tahap 4 Boleh Sembuh Dengan Keladi Tikus

RUJUKAN : KELADI TIKUS PENAWAR KENSER TERBUKTI SECARA SAINTIFIK

Keladi Tikus (Typhonium flagelliforme, Rodent tuber, Laoshu yu)
Keladi Tikus atau nama saintifiknya; Typhonium flagelliforme adalah sejenis tumbuhan yang kurang dikenali di Malaysia. Sebelum wujudnya teknologi perkongsian melalui laman sesawang seperti hari ini, berita mengenai kemampuan herba keladi  ini sudah pun diterbitkan oleh beberapa akhbar tempatan, sebelum itu, herba ini cukup terkenal di Filipina dan juga India, malah terdapat kajian yang dijalankan di Australia berkaitan dengan herba typhonium ini, dan antara tesis hasil kajian terawal herba keladi tikus ini telah pun digunakan sebagai rujukan utama di beberapa pusat pengajian tinggi awam negara, seperti di UPM dan USM, hal ini menunjukkan bahawa herba typhonium bukanlah sekadar tumbuhan semak biasa namun ianya juga dapat dijadikan sebagai salah satu kaedah merawat kanser yang berpotensi menyelamatkan nyawa.

Kanser Usus Tahap 4 Boleh Sembuh Dengan Keladi Tikus 

Keladi tikus adalah nama yang kurang dikenali di rantau ini, terutamanya kita di Malaysia, tetapi pada negara luar, herba telah dikenali sebagai salah satu daripada herba besar yang telah berjaya menyembuhkan pelbagai jenis penyakit ringan hingga kronik, termasuklah kanser. Terdapat beberapa kajian serta tesis lengkap telah dibuat terhadap herba ini serta penggunaannya, terutamanya pada rantau asia tenggara telah terbukti amat berkesan bagi mengubati beberapa jenis penyakit kronik. Mengikut data yang dibuat di UPM Serdang, herba Keladi tikus yang telah matang (2-6 bulan: rujuk tesis UPM Serdang) mempunyai beberapa komponen aktif yang amat diperlukan oleh tubuh untuk mencegah serta merawat kanser, rentetan daripada itu ada yang datang daripada luar negara seperti New Zealand, Filipina, Amerika Syarikat serta Australia bagi mendapatkan herba yang jarang didapati ini untuk mengubati kanser yang dihadapi.

Fungsi Penggunaan Herba Keladi Tikus Bagi Merawat Pelbagai Jenis Kanser
Ini berikutan dengan hasil daripada tindak balas Ribosome inactivating proteins yang merupakan sejenis mekanisma pertahanan semulajadi keladi tikus yang turut berfungsi sebagai pemusnah utama sel kanser – terutamanya tumor, dan proses ini akan mewujudkan sejenis tindak balas toksin yang dikenali dengan nama Immunotoxin, sejenis pecahan protin toksin yang mampu menurunkan kadar keaktifan sebuah sel kanser, membantut perkembangan, merencatkan pertumbuhan dari dalam sehingga sel tersebut mati, Immunotoxins mampu menembusi tumor secara cepat walaupun kemasukkan kedalam tumor yang berbentuk pepejal (entry into tumor cell) oleh benda asing adalah terhad, kajian serta siri kejayaan penyembuhan ini telah dibuat dan direkodkan oleh National Cancer Institute (rujukan – rujuk pada bahagian Summary and Conclusions, m/s 11).


Walau bagaimanapun, kesannya pada pesakit kanser adalah berbeza kerana masa yang diperlukan untuk mendapatkan kesannya adalah sekitar 6 hingga ke 12 bulan, malah ada yang memerlukan masa sehingga 2 tahun, ini bergantung kepada tahap sesuatu kanser yang ada pada seseorang. Namun kesannya amat memberangsangkan dan boleh dilihat selepas 10 bulan penggunaan. Jika kanser itu sudah mencapai tahap metastasis, iaitu tahap 3 keatas dan sudah mempunyai keupayaan untuk merebak ke tempat lain, maka masa yang diperlukan adalah lebih berbanding dengan kanser yang masih baru terbentuk iaitu tahap 1 atau 2.

Sekian entr saya mengenai kanser usus tahap 4 boleh sembuh. Semoga berfaedah untuk anda dan keluarga.  TYPHOGELL Kapsul Keladi Tikus Premium Asli (tanpa campuran) serta ZIIRZAK Plus Asli Daun Sirsak Belanda. Dapatkan melalui Wasap +6282111771133 atau Official Shopee Resmi De Nature Indonesia pakarherbalcom . Pengeposan Seluruh Malaysia. Dengan satu klik ubat kanser boleh sampai rumah anda kurang dari 3 hari. 

Bagikan informasi tentang Kanser Usus Tahap 4 Boleh Sembuh Dengan Keladi Tikus kepada teman atau kerabat Anda.

Kanser Usus Tahap 4 Boleh Sembuh Dengan Keladi Tikus | PAKAR HERBAL

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR