SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MU JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru Dengan Herba De Nature

Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru Dengan Herba De Nature

Assalamualaikum Sahabat De Nature…
Apa kabar? Saya doakan yang terbaik untuk saudaraku semua. Pagi sekali saya akan berkongsi mengenai langkah langkah mengatasi kanser paru-paru. Adakah awak sudah mencuba berbagai cara tradisional? awak tengah ikut program ubat anti-kanser dan kemo dari doktor tapi rasa bosan sebab proses rawatan yang panjang? atau awak rasa kesan sampingan yang mengganggu kesihatan lainya? Mari terus membaca, InsyAllah Herba De nature boleh membantu anda dengan rawatan yang singkat dan selamat.

Paru Paru adalah organ penting dalam badan yang membantu anda bernafas dan memberikan oksigen ke seluruh badan anda. Langkah langkah mengatasi kanser paru-paru biasanya disesuaiakn dengan jenis, saiz, lokasi dan peringkat kanser, serta keadaan keseluruhan pesakit. Ilmu pengetahuan masih berjuang dengan ubat kanser paru-paru, tetapi beberapa bukti ilmiah mendukung efektivitas pengubatan alternatif herba untuk menjaga kesihatan paru paru, membersihkan organ paru dan juga merawat kanser paru-paru.

Pada artikel ini, kita akan berkongsi mengenai faedah beberapa tanaman herba sebagai langkah langkah mengatasi kanser paru-paru dan juga dapat digunakan bersamaan dengan perawatan konvensional seperti kemoterapi. Tumbuhan ini tidak hanya mengurangi kesan sampingan perawatan tetapi juga meringankan gejala kanser paru-paru, dan mereka bahkan dapat membunuh sel-sel kanker dengan cepat dan selamat. Apakah dia?

Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru Dengan Keladi Tikus

Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru Dengan Keladi Tikus

Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru Dengan Keladi Tikus

Keladi tikus atau typhonium flagelliforme atau rodent tuber ialah tumbuhan ubi pengerat yang sejenis tanaman talas setinggi 25 cm hingga 30 cm, termasuk tumbuhan semak yang hidup di tempat lembap dan sedikit terkena cahaya matahari langsung. Bentuk daun bulat dengan hujung berbentuk hati yang runcing. Warna hijau segar dengan Umbi bulat rata seukuran buah pala.

REF : Biotechnologi Khasiat Keladi Tikus Untuk Kanser

Dalam keladi tikus terdapat senyawa aktif alkaloid, triterpenoid dan lignan. Hasil kajian menunjukkan sifat membunuh dan menghambat pertumbuhan sel barah. Menghilangkan kesan buruk kemoterapi serta antivirus dan anti-bakteria. Tanaman ini pertama kali diakui sebagai tanaman rawatan alternatif kanser oleh ahli botani, Prof Dr.Chris K.H.Teo,Dip Agric (M), BSc Agric (Hons)(M), MS, PhD, Universiti Sains Malaysia. Sejak tahun 1995 Prof. Chris Teo meneliti tanaman ini, hasilnya menunjukan Ekstrak Typhonium Flageffiforme dan campuran bahan alami lainnya membantu detoxifikasi jaringan darah. Ramuan ini akan semakin baik bila diberikan bersama-sama dengan bahan herba lain, seperti sambiloto, temu putih dan rumput mutiara.

Herba Keladi tikus mengandungi ribosome inacting protein (RIP), zat antioksidan dan zat antikurkumin. Kombinasi ketiga-tiga zat ini dapat mengaktifkan fungsi sel darah dengan menghasilkan beberapa komponen aktif, sehingga merangsang dan mengaktifkan sistem kekebalan tubuh. Di Malaysia Keladi Tikus digunakan sebagai ubat rawatan alternatif kanser yang penggunaannya dicadangkan perlu bersama dengan kemoterapi atau radioterapi. Terdapat pesakit kanser tahap tinggi yang menggunakan keladi tikus telah menunjukkan hasil yang sangat positif. Keladi Tikus dapat mengatasi efek sampingan dari chemotheraphy, seperti rambut gugur, mual, perasaan tidak selesa dan berkurangnya nafsu makan.

Kajian yang dijalankan di Australia berkaitan dengan herba keladi tikus ini, dan antara tesis hasil kajian terawal herba keladi tikus ini telah pun digunakan sebagai rujukan utama di beberapa pusat pengajian tinggi awam negara, seperti di UPM dan USM, hal ini menunjukkan bahawa herba keladi tikus dapat dijadikan sebagai salah satu rawatan alternatif kanser yang berpotensi menyelamatkan nyawa.

Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru Dengan Daun Sirsak Belanda

Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru Dengan Daun Sirsak Belanda

Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru Dengan Daun Sirsak Belanda
Satu kajian menunjukkan bahawa daun sirsak dapat menghambat sel barah dengan lebih cepat dan efektif daripada kemoterapi. Sirsak juga mempunyai bahan aktif 1000 kali lebih kuat daripada kemoterapi. Manfaat daun sirsak belanda untuk barah tidak begitu terkenal, kerana pada umumnya orang hanya mengetahui khasiat buahnya sahaja. Ekstrak daun sirsak belanda, memberi kesan positif kepada sistem vital dalam badan. Daun sirsak dapat menghalang sel barah dengan lebih cepat dan berkesan daripada kemoterapi. Kandungan asetogenin dalam daun sirsak dapat merawat dan menyembuhkan pesakit yang menghidap kanser paru-paru. Fungsi Acetogenin adalah untuk menghambat pertumbuhan sel-sel barah sambil menghambat pengembangan sel-sel tumor yang tahan terhadap ubat kemoterapi adriamycin.

Kandungan asetogenin di dalamnya adalah antikanker yang dapat mengurangi keganasan dengan mendorong kematian sel, migrasi sel, penularan barah (metastasis) dan pembelahan untuk membunuh sel barah. Acetogenin adalah kumpulan sebatian aktif yang memiliki kemampuan untuk membunuh racun dalam tubuh dengan menghalang pertumbuhan ATP (Adenosina triphosphate) yang merupakan sumber tenaga untuk pertumbuhan dan penyebaran barah. Melaporkan dari healthline.com beberapa kajian menunjukkan bahawa ekstrak daun sirsak pada sel leukemia dapat mengurangkan pertumbuhan dan sel barah.

Diatas adalah dua tumbuhan yang telah terbukti secara saintifik sebagai ubat herba semula jadi untuk melawan, merawat dan mencegah penyakit kenser sehingga tidak berulang. Namun penggunaan peribadi dengan memasak tanaman tersebut secara langsung, dengan melihat tutorial di laman web atau Youtube tidak digalakkan. Tanya kenapa?

  1. Pertama untuk benar-benar mendapat hasil maksimum dos, extra senyawa kedua-duanya mesti tepat dan ini hanya dapat dilakukan oleh pakar perubatan yang kompeten
  2. Kaedah memproses yang betul bermula dari suhu, keasidan dan lain-lain juga mesti betul supaya tidak menimbulkan kesan sampingan
  3. Setelah rodent tuber dan daun sirsak dimasak menjadi obat dalam bentuk serbuk atau kapsul, juga perlu diperiksa semula melalui proses qualiti control yang ketat sehingga benar-benar berkesan dan selamat digunakan sebagai ubat kanser paru-paru.

Untuk alasan inilah De Nature Indonesia hadir memberikan penyelesaian terbaik untuk anda. Bersertifikasi BPOM dari Kementrian Kesihatan Indonesia, Berikhtiraf halal dan standard kualiti antarabangsa ISO 9001 memastikan anda mendapat produk berkualiti tinggi. Harga ubat yang berpatutan. 100% herba semula jadi. Selamat dan tanpa kesan sampingan.

Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru

Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru

 

TYPHOGELL ZIIRZAK – MERAWAT KANSER SEHINGGA KE AKAR
Merupakan satu-satunya keluaran premium yang memiliki khasiat berganda paling terbaik pernah dihasilkan, agar ianya dapat memberikan kesan penyembuhan kepada pengguna samada untuk rawatan mahupun pencegahan. Mengandungi hanya yang terbaik. Menjadikan kapsul keladi tikus dan daun sirsak sebagai salah satu dari pilihan utama oleh mereka yang mengetahui khasiatnya. Herba berkapsul hijau ini turut mempunyai pengguna dari dalam dan juga luar negara, temasuk dari Malaysia, Jepun, Hongkong, Autralia, Brunei Darussalam dan Singappore, dengan testimoni yang amat memberangsangkan.

Demikian penjelasan ringkas saya mengenai langkah langkah mengatasi kanser paru-paru dengan keladi tikus dan daun sirsak. Semoga berjaya. Kanser adalah penyakit yang melibatkan minda, badan dan jiwa. Jiwa pemikiran positif yang proaktif sangat membantu penyembuhan. Emosi, sifat sukar memaafkan memicu badan kita berada dalam keadaan tegang dan mempengaruhi tahap kasaman menjadi tinggi dan ini menguburkan sel kanser. Hidup dengan penuh positif dan mengambil ubat di hospital serta penggunaan herba secara konsisten, dapat meningkatkan peluang untuk pulih sepenuhnya.

Bagikan informasi tentang Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru Dengan Herba De Nature kepada teman atau kerabat Anda.

Langkah Langkah Mengatasi Kanser Paru Paru Dengan Herba De Nature | PAKAR HERBAL

Mungkin Anda tertarik produk berikut ini:
SIDEBAR