Rawatan Tradisional Kanser Hati Yang Selamat Tanpa Kesan Sampingan

Peran Penting Herbal Dalan Rawatan Tradisional Kanser Hati
Dengan tidak adanya obat anti-kanser yang yang berkesan untuk kanser hati, harapan kini dibina berdasarkan produk herba semula jadi. Keanekaragaman sebatian dan peranan pentingnya sebagai ubat phyto dalam tanaman herba adalah fakta yang tidak dapat dipertikaikan. Tumbuhan herba adalah hadiah semula jadi yang digunakan untuk rawatan pelbagai penyakit pada manusia sejak zaman berzaman. Menurut anggaran WHO, 80% penduduk bumi bergantung pada ubat tradisional untuk penjagaan kesihatan primer. Penggunaan ekstrak herba dan fitokimia sangat penting untuk rawatan penyakit termasuklah rawatan pelbagai jenis kanser.

Gejala Kanser Hati Dan Rawatan Yang Selamat

Gejala Kanser Hati Dan Rawatan Yang Selamat

 

KLIK : KONGSI LEBIH BANYAK SEMUA KANSER PEMBUNUH WANITA

Apa Yang Kanser Hati?
Tahukah anda bahawa kanser hati adalah salah satu daripada lima jenis barah yang menyebabkan kematian. Berdasarkan penyelidikan WHO 2015, barah hati bertanggungjawab untuk lebih dari 700,000 kematian, daripada 9 juta kematian akibat barah. Kanser hati ialah barah yang bermula dihati dan boleh merebak ke organ lain di dalam badan. Keadaan ini berlaku apabila sel-sel di hati bermutasi dan membentuk tumor. Hati adalah salah satu organ dalam badan yang mempunyai banyak fungsi penting. Antara lain adalah membersihkan darah dari racun dan bahan berbahaya seperti alkohol dan ubat-ubatan, menghasilkan hempedu yang membantu mencerna nutrien untuk tubuh seperti lemak, dan mengawal pembekuan darah.

Barah hati boleh menyerang sesiapa sahaja, tetapi kemungkinan besar terjadi pada orang dengan penyakit hati dan HIV / AIDS, seseorang yang terkena bahan kimia, atau pada pesakit yang menjalani terapi radiasi dan pembedahan membuang pundi hempedu. Sama seperti jenis barah yang lain, barah hati juga terbahagi kepada beberapa peringkat atau tahap. Bahagian ini menjelaskan ukuran dan tahap penyebaran barah. Artinya, semakin tinggi tahap yang dialami, semakin banyak penyebaran barah kepada seseorang.

 1. Stadium A. Terdapat satu tumor berukuran kurang dari 5 cm atau ada 2-3 tumor dengan ukuran kurang dari 3 cm. Fungsi hati masih normal atau sangat minimum jika terganggu.
 2. Stadium B. Terdapat beberapa tumor besar di hati, tetapi tidak mengganggu fungsi hati. Keadaan umum pesakit masih baik.
 3. Stadium C. Kanser telah merebak ke saluran darah, kelenjar getah bening, atau organ tubuh yang lain. Pada tahap ini, keadaan pesakit mulai merosot, tetapi hati masih berfungsi.
 4. Stadium D. Kanser hati disertai dengan keadaan fizikal pesakit yang merosot dan fungsi hati yang terganggu, tanpa mengira ukuran tumor.

Gejala Kanser Hati
Ini adalah gejala biasa bahawa orang dapat dengan mudah memeriksa diri mereka sendiri bahawa apa yang berlaku terhadap kesihatan mereka. Anda mungkin mempunyai beberapa gejala yang hanya boleh diperolehi oleh doktor. Gejala barah hati sering hanya muncul pada tahap lanjut. Secara amnya, gejala yang muncul termasuk : Sakit perut, Penumpukan cecair di dalam perut dan Bengkak hati

Rawatan Kanser Hati
Merangkumi pemberian ubat-ubatan, terapi radiasi untuk pemindahan hati. Pemilihan kaedah bergantung pada keadaan pesakit dan juga tahap barahnya. Beberapa pilihan rawatan yang boleh dilakukan termasuk:
• Pembedahan
• Pengurangan tumor
• Pelambangan
• Radioterapi
• Terapi Sasaran
• Rawatan tradisional kanser hati

RAWAT KANSER HATI ANDA DENGAN SELAMAT

KOS MURAH DAN TANPA PEMBEDAHAN

Daun Sirsak Dan Typhonium Flagelliforme
Penyelidikan mengenai kedua tanaman tersebut telah terbukti secara meluas dan diyakini berkesan dalam mengubati kanser daripada kemoterapi. Daun Sirsak Dan Typhonium Flagelliforme boleh menghalang percambahan sel-sel kanser MCF-7 pada kepekatan 89.15 μg / nl (IC 90) (Harfia, 2006). Harfia M., 2006, Uji Aktivitas Ekstrak Etanol 50% Typhonium flagelliforme (Lood) Bl) terhadap Sel Kanker (MCF-7 Cell line) secara In-Vitro, Puslitbang Biomedis dan Farmasi, Badan Litbang Kesehatan.

Rawatan Herba Untuk Kanser Hati

Rawatan Herba Untuk Kanser Hati

Rawatan Tradisional Kanser Hati Menekan Multiplikasi Sel Kanser Dalam Tubuh
Dalam terapi herba beberapa bahan aktif semula jadi selalu digabungkan dan diuji secara klinikal dan diproses menggunakan teknologi moden. Pakej Rawatan Tradisional Kanser Hati PT Denature Indonesia berfungsi dengan 2 ramuan herba semula jadi yang berbeza, sehingga memungkinkan penembusan ke semua tisu sel CD4 untuk melawan sel kanser dalam tubuh.

Yakinlah Bahawa Kaedah Herbal Denature Adalah Yang Terbaik
Kami mempunyai pengalaman yang sangat baik dengan terapi herba untuk kanser hati . Sekiranya digunakan dengan betul, ini biasanya berfungsi lebih cepat daripada agen konvensional. Kerana ubat herba tidak menimbulkan kesan atau seumpamanya. Yakinlah, kaedah herba Denature adalah yang terbaik. Ini meningkatkan keberkesanan rawatan dan mencegah perkembangan daya tahan.
Sebagai contoh, sebilangan herba menghalang kanser memasuki sel
• Yang lain menghalangnya daripada mengambil pesanan di dalam sel
• Yang lain menghalang sel yang dijangkiti melepaskan sel kanser baru
• Kebanyakan yang lain meningkatkan daya tahan
• Bahagian lain menghasilkan sel imun untuk melawan kanser dalam badan

Jaminan Kualiti
Rawatan Tradisional Kanser Hati Denature adalah Produk herba berpotensi maksimum yang berfungsi dengan cepat untuk merawat kanser hati dan mencegah kanser merebak lebih luas. Menghalang pembentukan saluran darah baru, sehinga sel-sel tumor kurang darah, mereka boleh mati kelaparan. Semua pesanan dihantar dalam pakej tanpa tanda untuk membantu menyelesaikan masalah peribadi anda dengan selamat, tanpa kesan sampingan dan kos berpatutan. Keselamatan anda benar-benar dilindungi. Industri terbaik kami disokong oleh BPOM, Beriktiraf Halal Dari Mentri Kesehatan dan Certification ISO 9001 jaminan kualiti antarabangsa.

Rawatan Tradisional Kanser Hati Dengan Zirzak Dan Typhogel

ZIRZAK (SIRSAK LEAVES)
Daun sirsak sebagai rawatan tradisional kanser hati, kini memainkan peranan utama, terutamanya dari segi keletihan, kecemasan dalaman atau masalah peredaran darah. Bagi ramai orang, tumbuhan ini juga dikenali sebagai herba anti-penuaan, yang juga memberi nama herba keabadian.

 1. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa daun sirsak mengandungi bahan-bahan yang termasuk dalam benyzlglucosinates yang terutamanya boleh membangunkan kesan perlindungan terhadap rawatan tradisional kanser hati, barah payudara, kanser ovari, kanser paru-paru dan beberapa jenis leukemia.
 2. Dalam perubatan Cina, ramuan herba dari daun sirsak telah digunakan untuk masa yang lama untuk memperbaiki sistem imun pesakit kanser. Onkologi juga telah mendapat momentum dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan telah melihat dengan lebih dekat pada tumbuhan sirsak.
 3. Daun sirsak telah berjaya menyumbang untuk menguatkan tindak balas imun dalam beberapa ujian makmal. Telah dijumpai bahawa jumlah sel darah putih meningkat dengan menggunakan ekstrak daun sirsak.
 4. Bahagian sel unit limfosit boleh dipercepatkan, yang bermaksud bahawa daun sirsak boleh digunakan sebagai rawatan tradisional kanser hati, terapi pesakit untuk kemoterapi atau terapi radiasi.
 5. Dalam kebanyakan kes, sistem imun diserang oleh terapi kanser standard, yang bermaksud bahawa organisma hanya mempunyai beberapa pertahanan yang tersedia. Dengan menggunakan daun sirsak organisma boleh membina semula sistem imun sehingga rawatan kanser hati menjadi lebih cepat.
 6. Di Asia, daun sirsak dianggap sebagai herba yang digunakan untuk mencegah pelbagai jenis kanser, tak terkecuali rawatan tradisional kanser hati. Kelimpahan saponin yang terkandung di dalam tumbuh-tumbuhan meningkatkan aktiviti dan pengeluaran sel T-penolong tertentu, yang boleh meningkatkan pertahanan terhadap sel-sel malignan.

TYPHOGELL ( TYPHONIUM FLAGELLIFORME )
Pokok Keladi atau Typhonium flagelliforme menjadi fenomenal kerana beberapa penyelidikan menyatakan bahawa Rodent Tuber boleh mencegah dan merawat kanser.

  1. Ekstrak Keladi diketahui mengandungi flavonoid, terpenoid, tanin, dan sterol yang merupakan antioksidan, antikanker, dan sifat anti-radang. Kajian-kajian lain yang menyebutkan bahawa ekstrak keladi tikus berfungsi sebagai rawatan tradisional kanser hati dan juga boleh menghambat pertumbuhan sel-sel kanser payudara dan leukemia.
  2. Ekstrak Keladi dapat menghalang pembentukan sel-sel kanser baru dan pembentukan laluan bekalan darah baru untuk sel-sel kanser. Asid Ursolik dan asid carnosol yang terkandung dalam tumbuh-tumbuhan ubat pemercik memainkan peranan utama.
  3. Dalam ujian makmal didapati, antara lain ekstrak keladi hampir dapat menghalang metastasis sel kanser hitam di kawasan hati. Satu sebab untuk kesan ini adalah bahawa bahan itu menghalang atau sekurang-kurangnya menghalang pembentukan saluran darah baru. Sekiranya sel-sel tumor kurang darah, mereka boleh mati kelaparan dan mati.
  4. Keladi juga boleh membantu memerangi pelbagai jenis kanser. Beberapa kajian boleh membuktikan dalam ujian makmal bahawa ekstrak keladi boleh menyebabkan kematian sel kanser dan sel tumor. Ini efektif sebagai rawatan tradisional kanser hati dan kanser jenis lainya.
  5. Keladi dapat menghalang kesan yang dipanggil metalloproteases dalam ujian makmal. Metalloproteases adalah enzim yang melakukan fungsi penting dalam pembangunan tisu atau penyembuhan luka pada orang yang sihat. Walau bagaimanapun, pada orang yang mempunyai kanser, mereka juga memainkan peranan dalam pembentukan metastasis, kerana mereka mungkin bertanggungjawab untuk memusnahkan lapisan tisu sel-sel kanser yang akan tumbuh.
  6. Ekstrak Keladi menyebabkan kematian sel kanser dalam ujian makmal. Apoptosis adalah mungkin kerana ekstrak mengaktifkan apa yang dipanggil protein Bcl-2, yang memainkan peranan utama dalam kematian sel diprogramkan dari sel.
  7. Ekstrak Keladi dalam kombinasi dengan daun sirsak boleh memicu kematian sel diprogramkan dari sel-sel leukemia monoblastik. Sel-sel degenerasi ini diperhatikan dalam bentuk khas leukemia myelotik akut. Dalam ujian makmal, aktiviti yang dipanggil kompleks protein AP-1 tidak dapat dihalang.

Mengapa Kanser Hati Juga Disebut Tumor Hati Primer?
Anda tidak akan mendapat kanser didalam badan anda. Semua jenis kanser disebabkan oleh pelbagai tumor pada mulanya. Anda mungkin mengatakan bahawa tumor adalah asas barah. Di sini, penyebab kanser hati juga adalah tumor yang disebut tumor hati primer. Tumor jenis ini memasuki hati kita. Pada asasnya, tumor hati primer ini disebut barah didunia umum. Doktor memeriksa tumor ini untuk mengukur kerosakan hati. Sebaliknya, tumor ini disebut primer kerana terdapat tumor sekunder lain yang juga menyebabkan barah hati.

Bagikan ke

Rawatan Tradisional Kanser Hati Yang Selamat Tanpa Kesan Sampingan

Komentar

Saat ini belum tersedia komentar.

Mohon maaf, form komentar dinonaktifkan pada halaman/artikel ini.
error: Content is protected !!